FunBeat Tipsar

Nu lanseras Velothon Grand Prix

Den 10 september bjuder Velothon Stockholm in till spännande och fartfylld cykling mitt i Stockholm. Då är det nämligen premiär för Velothon Grand Prix presented by Postnord. En tävling för elitcyklister (både damer och herrar) men även för nybörjare och ungdomar. 

För publiken blir det en häftig upplevelse eftersom det går att följa hela loppen på plats mitt i huvudstaden. Förutsättningarna finns för en härlig stämning och många intressanta race. 

– Velothon GP både breddar och ger vårt event en extra krydda. Det känns extra roligt att kunna inkludera en tävling för ungdomar under Velothon-helgen, säger Race director Fredrik Kessiakoff. 

Velothon GP arrangeras i samarbete med CK Valhall. Banan mäter 1800 meter med målgång i Rålambshovsparken och en bana längs med Norr Mälarstrand. Racetiden kommer variera mellan klasserna Herrar Elit kör exempelvis 60 minuter och Damer Elit kör 40 minuter. 

Här hittar du en karta över bansträckningen. 

Här hittar du inbjudan till loppet.  

I och med Velothon Grand Prix kommer UCI-tävlingen i årets Velothon Stockholm skjutas på framtiden. Just under denna helg är konkurrensen från andra tävlingar oerhört hård, vilket givetvis påverkat intresset hos de absolut bästa stallen. Motionsloppet genomförs precis som planerat under söndagen.

2016-08-02 15:59.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.