Robert Thor

Vansbro triathlon

Vi var många anmälda från klubben och jag så fram emot en trevlig tillställning med många ”kändisar” på plats. Det var ju trots allt SM på ½ IM distans

Packade iordning allt och fick till en bra pre-race känsla, lite sådär förväntansfull men inte nervös.

Jonas och Kent hämtade upp mig 6:40 och vi började köra mot Vansbro. Möttes av ett tungt ihållande regn och modet sjönk lite. Väl framme så var det inget att vänta på utan hämtade nummerlappen och dukade upp i växlingsområdet under rikligt med regn. Återsamlades i bilen, käkade sallad och häckade ända till starten. Inte riktigt den uppladdning som man hade förväntat sig.

Sim. 

Självseeding på land, ställde mig på 35-40min vilket återspeglar min kapacitet. Tidigare har jag hamnat på 39-isch och jag har utvecklats på simning så startgruppen borde passa bra. Vattnet var 17grader och det kändes bekvämt från start, hade inte värmt upp något innan så jag tog det lite lugnt för att hitta rytmen. Simmade om många, folk har för stort ego och seedar sig för en snabbare starttid än dom har kapacitet för. Rundade första boj som ett proffs med ett armtag på ryggsim. Simglasögonen immade igen fullständigt, petade upp dom i panna och dök ner för att skölja ur dom. Vände runt på rygg och körde några benspark medans jag skakade ur vattnet ur glasögonen. Fan vad proffsig jag är!Hittar ett par fötter som håller bra hastighet, ligger bakom och killar lite på hans fotsulor. Tycker efter att tag att det kanske går lite för långsamt, går ut på sidan och konstaterar att vi har en bra fart och går in bakom fötterna igen. Får en mycket bekväm resa, inget bök, inget stök. Bara ett par fötter att ligga och killa på. Låg säkert bakom dessa fötter i 1km. Med 3-400m kvar så växlar jag upp frekvensen på armarna och kör om, lämnar 3-4st bakom mig och får till en bra avslutning. En perfekt simning helt enkelt! Ser på klockan att det gått 35min. Klart godkänt! När jag ser att Jonas cykel fortfarande står kvar i T1 så är dagen gjord. Hur resten av tävlingen än går så simmade jag snabbare än Jonas!

T1. 

Då det inte längre regnade och det inte var allt för kallt så satte jag inte på mig något extra utan körde i tri-linnet. Stoppade regnjackan i ryggfickan mest för att mentalt ha ett alternativ men jag vet att det ska mycket till att stanna under ett lopp och sätta på/ta av kläder.

Cykel.

Redan efter några minuter så kommer Jonas och kör om, tar hans rygg och håller i men pulsen går upp och jag inser att det inte kommer hålla. Släpper Jonas och kör mitt lopp. Man blir bra på det man tränar på, jag har haft simfokus och inte alls cyklat mycket, ja knappt någonting efter Mallis och det märkes. Startade cyklingen på plats 192 och kom tillbaka på plats 344, tappade alltså 150 placeringar och det är fan inte roligt att bli omcyklad av så många. Jag cyklade om 3st! Efter 10-15km så började jag fundera på hur långt det var kvar, kändes redan lite obekvämt. Slog bort tankarna och koncentrerade mig på att äta! Snickers och sportdryck, sådana där godis gel från Cliff som vi fick på Borås Swimrun. Dom påminner om vingummi och är jättegoda, så pass goda att jag skulle kunna käka dom som godis en lördagskväll, borde bli ett intressant test att trycka i sig energigel en hel kväll framför tv-n! Möter Jonas innan första vändningen och räknar ut att jag är ca 3min efter. Då målet är att inte vara mer än 20min efter Jonas vid målgång så ligger jag bra till. Inga större missöden på cykeln, trampa på, käka och låta tiden gå. Fick en sportdryck vid lagningen och den smakade verkligen skit så Mighty sport kan man undvika framöver.

T2.

Inga konstigheter, stoppade på mig några gel och stack iväg. Tog 10 placeringar på växlingen, det var många som hade extra kläder vid cyklingen som tar tid att plocka av.

Löp. 

Stumma ben och känslan är att det går i 7min fart men klockan visar 5:20. Tuffar på och möter rätt snabbt på Jonas igen och klockar honom till 5-6min före. Fortfarande rätt bra. Känslan av tunghet vill inte släppa men tempot hålls uppe så det måste ändå vara bra. Redan vid 5km så stumnar framsida lår ordentligt och gör ont precis ovanför knäna. Stannar till på vätskestationen och masserar låren och fokuserar om från prestera till överleva. Massagen hjälper och jag kommer igång springande igen. Första halvan går på 1h precis, lite långsammare än planerat. I alla lopp så är det några man lägger märke till och tävlar mot. Den här gången var det en kille med grön tröja och Vallentuna CK tryckt på ryggen, Aha en cyklist som tror att det är ett cykellopp och glömt bort att det faktiskt är en halvmara att springa när cykeln är parkerad! Han gick och jag sprang om, han kom springande och passerade för att sedan börja gå igen. Vi passerade varandra 3-4ggr men i dessa lägen vinner alltid den som springer oavsett hur långsamt du springer för löpa/gå taktiken faller på att stunderna du går blir längre och längre medans löpsträckorna blir kortare och kortare. Mr Vallentuna fick bita i gräset och känna sig besegrad av en hårt stapplande Örebroare. En kille till utmärkte sig, han var så hjulbent att man kunde sparka en medicinboll mellan benen på honom. Vid varje vändning så kom jag lite närmare (det var 3 vändningar per varv x2 varv) Honom ska jag ta! Vid sista vändningen så var han bara 100m framför och då började han springa baklänges! Var tvungen att fälla en kommentar när han passerades och det visade sig att han hade kramp och det släppte med denna manöver. Sista halvan gick på 65min vilket är en missräkning, framsida lår blev masserade vid varje vätskestation och det tar tid. Väl springande höll jag 5:40-5:50 tempo. Med 500m kvar får jag korn på ytterligare en medtävlande, en gubbe som springer långsamt. Ignorerar stumma lår och tar mig förbi! 5h43 blev slutresultatet och jag höll ca samma placering på löpningen. Kom på plats 341 av 500 startande.

Efter tävlingen ser jag Patrik Nilsson och ”gubben” gå och snacka (Patrik ”staklade” jag innan start för jag anser mig känna honom då jag för 4år sedan delat rum på Mallis med Jonas Lertegen som hade tagit med Patriks cykel till Mallis och Patrik hämtade cykeln på vårat rum, konstigt nog så kände han inte igen mig) och förstår sedan via Patriks Instagram att det var hans far som debuterade på distansen. Så jag spöade både Patrik som bröt och hans far, snacka om att dominera!

Sammanfattningsvis så är jag nöjd med simningen, cyklingen gick som förtjänat och löpningen blev lidande p.g.a. låren. Tror att benen är bra slitna efter Stockholm Marathon och Borås Swimrun och sen detta lopp med 14 dagars mellanrum. Bäst med dagen var den förkrossande segern över Jonas i simningen med 98 sekunder samt att jag bara var 19min efter vid målgång

Efter loppet hämtades cykeln och resten av grejorna, träffade Jelle som hade haft en bra dag och mötte upp ett rastlöst gäng vid bilen som stod och trampande väntandes på mig. Vi gick och käkade en tråkig potatissallad m. rostbiff och en ännu tråkigare grönsallad. Tävlingen var perfekt anordnad med maten efter var en plump. Jämfört t.ex. med Borås Swimrun där man fick grillad fläskkarré m. massor av tillbehör osv. Släntrade tillbaka till bilen och då mötte vi dom riktiga hjältarna som fortfarande höll på med löpningen, den som kommer först är snabbast, den som kommer sist är tapprast!

Hemresan fylldes av högläsning ur resultat tabellen och en allmän förundran över att Rekonius återigen lyckats missa ett lopp p.g.a. slarv med utrustningen. Kommer hem till ett eget hus utan familj, beställer en utkörningspizza och packar upp grejorna. Avslutar dagen med välförtjänt pizza och öl framför tv-n.

Efter en hel dag med rejäl träning/tävling så tror man att man ska sova gott men det är likadant varje gång. Hela kroppen är på högvarv, benen ”durrar” och det går fan inte att somna och när man väl har somnat så blir det en orolig sömn.

//R

2016-07-07 13:02.


Kommentarer till blogginlägget


Bra jobbat! Testa att ta några magnesiumtabletter och en värktablett innan sovdags, brukar funka bra för mig och framförallt kan kroppen slappna av och gå ner i varv.
2016-07-07