FunBeat Tipsar

Ingen Lisa i Vattenfall World Triathlon Stockholm den 2 juli

Tillsammans med sin tränare Darren Smith och head coach Fredrik Lundin har Lisa Nordén beslutat att inte delta i Vattenfall World Triathlon Stockholm den 2 juli.

- Tyvärr kommer jag inte att komma till start i Stockholm i år. Det känns riktigt tråkigt och jag försökte i det längsta få det att fungera. Jag och Darren har tillsammans med SOK lagt en plan som ska optimera mina möjligheter till att prestera på topp den 20 augusti och enligt den är det en längre period på höghöjd som behövs, säger Lisa. 

- Årets tyngsta träningsveckor kommer att ligga i början av juli och att bryta av för att åka och tävla i den fasen är tyvärr inte optimalt. Med tidigare erfarenheter vet vi att en lång sammanhängande period uppe på höghöjd funkar väldigt bra för mig och vi hoppas att det ska vara det vinnande konceptet även i år. Jag hade verkligen hoppas att få stå på startlinjen i år och det känns supertrist att inte köra, fortsätter Lisa. 

Lisa kommer däremot att vara med i WTS Hamburg den 16 juli dit hon åker direkt från höghöjdslägret i Morzine, för att sedan ta sig tillbaka dit direkt efteråt. 

Trots att Lisa inte startar finns det ändå svenskintresse i Stockholmstävlingen. Talangen Gabriel Sandör finns för andra året i rad med på startlinjen i herrarnas race. I fjol tog Gabriel, då 19 år, en imponerade 35:e plats. 

Läs mer hos Svenska Triathlonförbundet och hos Vattenfall World Triathlon Stockholm

2016-06-16 12:57.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.