FunBeat Tipsar

Adidas gör skor av plast från havet

Adidas har i samarbete med Parley for the oceans utvecklat en metod för att omvandla plast som drivit omkring på haven till användbara fibrer. De första 50 paren är nu klara och kommer att delas ut till kunder som visar på hur användning av plast i vardagen kan minskas.

Produktionen av fibrer från plast i haven, främst runt Maldiverna och kringdrivande fiskenät, trappas upp under sommaren och i höst släpper Adidas de första skorna till försäljning tillverkade av plast från haven.

– Så mycket har hänt sedan vi påbörjade vårt partnerskap med Adidas, säger Cyrill Gutsch, grundare av Parley for the Oceans. Vi skapar nya standards, nya material och nya teknologier som är så långt ifrån den traditionella sportindustrin. Det är en pågående utmaning men nu har vi bemästrat det första steget. Nu kan vi börja ersätta vanligt plast med återvunnen plast och vi är redo att sätta igång med ett långsiktigt arbete inom både kläd och skosegmentet.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2016-06-14 13:28.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.