FunBeat Tipsar

MTB-cyklister intar speedwaybanan i Motala ikväll

Några av Sveriges bästa MTB-cyklister kommer att inta speedwaybanan innan Piraterna möter Indianerna nu ikväll på Piraternas Speedways hemmaarena i Motala

Johan Landström, Motala AIF, vinnare av 1572 MTB Challenge två år i rad

Knallhårt race väntas!

Cyklisterna kommer att köra på lilla speedwaybanan, vart femte varv är det spurtvarv där den som är sist får kliva av. Så fortsätter det fram tills det är tre åkare som på sista varvet slåss om segern.

Det blir garanterat ett knallhårt race med Johan Landström, Emil Linde, Martin Setterberg, Mathias Wengelin, Dennis Wahlqvist, Jimmy Bodin, Kalle Axelsson och Jonathan Östlund. 

Vinnaren är den åkare med mest styrka, snabbhet, list och som lyckats krydda detta med en (stor) dos tur! 

Bakom idén ligger Anders Öhrström från cykelloppet 1572 MTB Challenge.

 – Vi fick en förfrågan i våras om att göra något kul inför en av speedwaymatcherna och då föddes idén med ett enkelt, snabbt och spännande elimineringslopp.

1572 MTB Challenge - lördag den 30:e juli

Kvällens lopp på speedwaybanan är uppvärmning inför sommarens stora arrangemang 1572 MTB Challenge, loppet i vackra omgivningar kring Vätterns stränder, utmanande stigningar, härliga utförslöpor, böljande singeltrails och den redan nu mytomspunna Nedralidsbacken där känslan av Tour de Frances bergsetapper får deltagare och publik att älska loppet! 

2015 kom var det 800 cyklister som kom till start och målet inför 2016 är 1000 deltagare. Arrangörerna är nu flera steg närmare att skapa ett av Sveriges bästa och roligaste MTB-arrangemang med deltagande av både svenska och internationella elitcyklister och motionärer. 

Seedning för cykelvasan 

1572 Challenge går av stapeln lördagen den 30:e juli och är ett seedningslopp för cykelvasan som går 2 veckor senare vilket innebär att detta borde vara ett av Sveriges mest intressanta lopp för er som vid en perfekt tidpunkt vill få ett positivt formbesked och dessutom nå en bra startplacering på vasan.

Man erbjuder även ett lopp för alla som tycker att 65 kilometer är onödigt långt, nämligen ICA MAXI Challenge, lördag den 30:e juli. Loppet erbjuder allt det fina, Vätterns stränder, Ödebyskogens härliga släta fina stigar, Nedralid med sin fantastiska Tour de France-känsla, Övralid med dess historiska vingslag och Kärsbyåns trolska natur. Endast Motionslopp, från 10 år och uppåt.

Sugen på att vara med? Du anmäler dig på www.1572challenge.se

2016-06-07 09:41.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.