Mikael Persson

Gavletrailen 10,4 km idag

Årets första löptävling för mig blev detta lopp vid Skidstavallen, norra Gävle. Cykelavstånd dit så det blev cykeln och det kändes som om det skulle bli en varm och skön sommardag. Dock alldeles för varmt för mig att springa i + 20 C och sol, kroppen säger tvärstopp och det kändes efter 5 steg på uppvärmningen att det skulle bli en jobbig runda i skogen. Nåväl, Skidstavallen är en jättefin tävlingsplats och Gävle Skidkamrater ordnade ett trevligt arrangemang med hembakad fikabuffé som ingick i startavgiften.

112 anmälda sprang ut på 5 eller 10 km och distanserna skildes åt efter ca 3 km då jag blev utan sällskap. Såg ett par ryggar längre fram och en av dem sprang jag om efter ett tag men sen blev det tomt. Banan var mestadels torr och lättsprungen, dock med några rejäla stigningar och ett par härliga blöthål där man fick gegga ner sig ordentligt. Jättefint uppe på Hilleklack där jag aldrig varit. Sprang om en kvinna där och jagade på för att ta ikapp två ryggar till men det var inte förrän alldeles på slutet jag kom ifatt en av dem, en kvinna, med kanske 500 m. kvar.

 Precis när jag kom ikapp såg jag framför oss en man på terrängcykel göra en sjujävla vurpa på sin cykel och landa i vattnet och med cykeln över sig. Kvinnan fortsatte men det skulle jag aldrig kunna göra, jag såg att det var en man i 80-årsåldern jag pratat med före start, som brukar vara ute och titta på lopp. Jag lyfte bort cykeln och drog upp honom ur vattenhålet, vilket var en bäck med en massa gräs och vass i. En man kom gående så jag överlämnade till honom och sprang imål. Undrar om det gick bra med den äldre mannen.

Tiden på 10,4 km blev 57 minuter; 17 minuter efter segraren från Årsunda IF och placeringen blev 41:a av 55 st. Kämpade på hela loppet och tog ut mig så mycket jag kunde. Det märktes att jag inte på länge har tränat på att springa hårt utan avbrott, utan det har bara varit orientering som gällt under våren. Nu blir det några lopp under sommaren, det ser jag fram emot även om det som sagt är tungt, tungt, tungt under varmperioden.

2016-06-06 19:50.


Kommentarer till blogginlägget