Sandra Ehlers

Uppföljning

1½ veckas sommarträning har klarats av. Hur går det?
...
Löpning:
Förra veckan hann jag med 4 löppass á 5,1 km, 7 km, 6,8 km samt 10,5 km. Med tanke på att jag under halvåret innan bara cyklat, och bara orkat sparka igång mig för löpning en handfull gånger, är jag riktigt nöjd över kroppens uteslutande positiva respons. Halvmilen på måndagen var ju första rundan på evigheter! Både knän och benhinnor mår alltså ändå bra, det enda knepiga är att jag ständigt måste förebygga skavsår från skorna jag använder nu under min Sverigevistelse...

Pullups:
Jag har ju satt upp lite personliga mål när det gäller pullups. Det har blivit ett 30-minuterspass ungefär var 3:e dag, med få reps men många set samt variation i tekniken. Det känns fortfarande väldigt tungt; i bakhuvudet finns minnen om svunna tider som ambitiös klättrare kvar... I direkt relation till målsättningen för pullups, ska några onödiga kilon bort. Nja. Det märks inte på vågen än, men litegrann i spegeln redan. Ok, bara att jobba på.

Core, stabilitet, smidighet:
Yoga! Jag har testat flertalet gånger förut, utan att fastna, men idag hittade jag ett program som jag kan tänka mig att följa under sommarträningen för att ge yoga en ärlig chans. Hittad på yogatoday.com, via Funbeat så klart. Toppen =)
Genom en annan bra sajt, styrkeprogrammet, har jag hittat en mängd nya roliga övningar, både för gymmet och för hemmaträning. Och äntligen; jag sprudlar av inspiration! Har tåtat ihop några träningsscheman för nästa träningshalvår (start 1 okt), som inkluderar hela kroppen (har varit alltför slarbig med ben och bål innan..) Jag fortsätter med 2 gympass/vecka men förnyar flera övningar, samt kompletterar med 1-2 ggr hemma. Med min inneboende diciplin blir det inga problem, nu när jag väl lagt upp ett schema.

Så, nu får vi se om träningsvärken i benen (mest framsida lår) från igår hinner mattas av till i morgon. Spelar ingen roll, jogga ska jag ändå. Kanske blir det milen.
2008-08-06 21:25.


Kommentarer till blogginlägget


Ser bra ut, fortsätt så.
2008-08-06