Anna Karin D

Hur funkar det här?

Det är full vår. Solen strålar. Träden blommar. Värmen är här och fåglarna kvittrar sig hesa. Rapsen står i startblocken. Snart går startskottet!

Ja, det gör det! Startskottet går, för mig också. 

Och det har liksom tagit glädjen ur hela vårstarten, något hotfullt och mörkt vilar över det vackra och gör det onjutbart, något hemskt är i faggorna, det hänger något tungt och eländigt över våryran. Färgerna är för grälla. Jag ser, men tar inte in. En kuliss. 

Varför gör jag så här? Vad får mig att göra om detta, i år igen?

Jag mår hemskt. Kan inte koncentrera mig på jobbet. Är tankspridd. Har svårt att äta, magen krånglar. Olust. Olustig. Jag är en plåga för min omgivning, jag är elak, jag hatar allt och alla, mest mig själv och mina absurda reaktioner. Jag är löjligt självupptagen, har ingen självdistans alls. Ingen distans till de sju och ett halvt varven på banan heller, som ju faktiskt bara är just en .....distans.  

Jag är humorlös!

Det är helg!!! Man är ledig!! Det går inte att glädja sig åt det, för imorgon händer något hemskt. Är jag på väg till min egen avrättning? Eller till en tortyrkammare? Man skulle kunna tro det. 

Är jag helt dum, jag gör det ju frivilligt! Eller, är det en demon som ger mig order? Du MÅSTE.....för annars......

Tretusen. Meter. På bana. Jag hatar det.  Jag gör det ändå. 

Jag ÄR dum.

(Men det hjälper lite att skriva det där! Att grotta ner sig med de värsta orden. Nu när jag inte kan ta till min vanliga metod att tackla ångest och noja - dvs springa - hjälper det faktiskt lite att skriva. )

2016-05-04 17:04.


Kommentarer till blogginlägget


Jag förstår inte heller varför jag ska göra det, men det kommer att kännas bra efteråt. Och om det inte gör det behöver vi aldrig göra om det...
2016-05-04Jag kommer att vara där och stötta så mycket jag bara kan! (har lyckats komma loss tidigare från jobbet)
2016-05-04När ni springer är jag på väg till min systers 60 års fest i Karlsborg-:) Jag håller tummarna för att det blir bra trots allt! Det verkar bli bra picknick väder efteråt i alla fall!
2016-05-04Undrar hur det gick? Överlevde du?
2016-05-05Ja, det kan man fråga sig..... ☺
2016-05-05