FunBeat Tipsar

Spring runt Mont Blanc med Team Nordic Trail

Vi fick ett mejl idag från Miranda Kvist, VD och medgrundare av Team Nordic Trail. Miranda brinner för att inspirera människor till löpning och har framgångsrikt drivit arrangemang inom träning både i Sverige och utomlands. Nu är det dags att springa runt Mont Blanc igen och du kan följa med!

Så här skriver Miranda:

På resefronten lanserade vi en alldeles unik och häftig löparresa i höstas – grupplöpning runt Mont Blanc. Responsen blev stor och den första resan fylldes direkt. Ganska snart fyllde vi på med ”ännu ett varv” och snart är det dags för avfärd för de båda grupperna. 

Resan 29 maj – 3 juni har fortfarande enstaka platser kvar och sista anmälningsdag är 22 april. Läs mer här

Vad krävs? Hur duktig ”måste” man vara? 

Vad gäller dagsetapperna kommer vi att röra oss på höjder från 1600 möh upp till 2700 möh, men mestadels befinner vi oss dock på höjden 1700 – 2300 möh och vi kommer att acklimatisera oss successivt till de högre höjderna. Du behöver inte vara elitlöpare eller ens elitmotionär för att klara av den här resan, utan vi anpassar oss! Vi har flera ledare på plats och vi startar med 2 grupper. En grupp som springer kontinuerligt och så en grupp som varvar löpningen med en del vandring. Vårt önskemål är att du om resenär är mer van att vara ute länge snarare än snabb löpare. Att du kan löpa och vandra om vartannat 4-5h. Under dagarna kommer vi såklart att sanna och fika, sola, äta lunch, mysa, fotografera och allt annat trevligt. 

Varje dag blir verkligen en unik upplevelse 

Eftersom vi springer runt Mont Blanc så kommer vi bo på nya platser varje natt – hur häftigt är inte det? Och inte nog med det, under resans gång transporterar vi oss via både Frankrike, Schweiz och Italien! Vi kommer att bo i storslagna skidstugor, på mindre pittoreska familjeägda bed & breakfasts, samt större hotell. 

Full service! 

Allt ingår på denna resa. Från att du står på Arlanda till dess du står där igen; boende, transfers, helpension. Under hela resan har vi en servicebil som kör packningen, en egen kock och självklart god support av ledarna. Terrängen kommer att variera från dag till dag och vi kommer att bära lätta dagpackningar på ryggen med fika och lunch. En informativ och tydlig packningslista går ut till alla bokade resenärer en månad innan avresa.

Preliminärt program

Söndag 

Vi landar i Genève på förmiddagen. Sedan tar vi en transfer till Chamonix. Efter lunch packar vi om för att börja vår spännande färd. Idag blir det 31 km med en lite tuffare uppförslöpning innan vi kommer fram till byn Les Contamines. Gemensam middag under kvällen och boende i stort familjeägt hus. 

Måndag 

Det blir en tidig start eftersom detta är den längsta och svåraste dagen med tre stigningar och lika många härliga nedförsbackar. Vi kommer in i Italien genom bergspasset Col de la Seigne. Vi avslutar dagen med välförtjänt middag i en av de större städerna längs vägen, Courmayeur. 48 km blir dagens etapp och vi bor på hotell kommande natt. 

Tisdag 

Det är dags att komma upp på UTMBs högsta punkt Grand Col Ferret (2,537möh) Vi kommer in till Schweiz efter en lång nedförsbacke. 32km blev det idag och vi är värda att samla lite krafter i La Fouly på Grand Hotell! 

Onsdag 

Gemensam frukost som vanligt och sen är det 30 km i vackra, gröna och lummiga Schweiz. Den största stigning under dagen tar oss över Bovine sedan ner i Trient mot kvällen. 

Torsdag 

Idag är det bara 27 km och dags för upploppet tillbaka till Chamonix. Fyra dagar i bergen kommer garanterat kännas av under den sista etappen, men vi njuter fortfarande av landskapet och är tacksamma för våra kroppar som fortfarande bär oss fram! På kvällen firar vi vår bragd! Boende på hotell i Chamonix. 

Fredag 

Vi lämnar Chamonix med buss och reser vidare hemåt.

En unik löparresa!

Passa på och ta chansen att åka med på en helt unik löparresa! Spring runt ett av Europas högsta berg vars mäktiga massiv erbjuder storslagna vyer alla dagar. Välkommen att springa med oss på ett äventyr du sent kommer glömma, i trygga och säkra händer och med full service! 

Vi längtar! 

Pris & innehåll 

  • Flyg tur. Stockholm – Geneve
  • Alla nödvändiga transfers inom området
  • 5 nätters boende i olika karaktär längst m. banan i och utanför Chamonix i samtliga 3 länder: Schweiz, Italien, Frankrike
  • Helpension och full service alla dagar; frukost, lunch, middag
  • Ledare & support Team Nordic Trail 
  • Pris, medlem i Team Nordic Trail: 14 995 kr
  • Pris, ej medlem i Team Nordic Trail: 15 995 kr

Läs mer om resan & anmäl dig här!

2016-04-20 09:34.


Kommentarer till blogginlägget


Vilken drömresa! ❤🌁🏃
2016-04-20Åh vilken dröm!!!! 😍
2016-04-20En stor springdröm..
2016-04-20


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.