Anders S

Terräng i Änggårdsbergen

Det regnade när jag kommit hem från jobbet...och blåste ganska hårt. Hela den normala regnmängden för augusti månad på ett dygn, såna var de yttre förutsättningarna.

Jag hade ingen lust alls att springa...tills jag kom på att jag kunde springa i Ängårdsbergen. Mina trailskor som inköptes på GBG-varvsmässan har bara varit ute på en runda och det var i ett varmt och helt torrt ÄB. Idag var alltså ett gyllene tillfälle att testa greppet i trailskorna. Dessutom skulle ytterligare ngn mil i dem inte sitta så dumt om jag skall våga köra Vertéx i dem på lördag.
External image

Körde bil till Lilla Änggården för att inte slita på det fina mönstret under skon. Skon är fö ganska lätt och nästan helt odämpad.

Direkt fick jag uppleva den underbara löpkänslan som bara infinner sig med skor som har tunn sula så marken nästan känns igenom. Tempot i första jättebacken landade väl på närnare 6 min/km, men jag ökade snabbt när det flackade ut. I ÄB är det väldigt mkt upp och ner hela tiden, ofta rejält brant så att man tappar löpsteget och istället skuttar upp. Lätt att dra på sig syra om man inte ser upp alltså.

Här och var får jag hoppa över nedblåsta träd och på sina ställen är det riktigt blött. Inte någonstans halkar jag trots att jag med god fart sätter fötterna på rötter och stenar. Två ggr tror jag däremot att skon skall sitta kvar i gyttjan, men den följer tillslut med foten med en härligt "plouuuuuscht". Det som är skönt inför helgen ifall det blir en blöt fjällmara är att skon blir aldrig tung, det är bara strumporna som håller kvar lite vatten en stund efter man plumsat. Kanon!

Lyckades ändå närma mig 5.10 tempo när jag mitt i den näst värsta backen (upp mot ljungheden) träffar Hans och Maria som kör backe och en ordentlig sådan alltså. Efter lite småtjöt blir det kallt när vinden och regnet ökar och jag forcerar den sista uppförsbacken tillsammans med Maria som vänder ner när hon nått toppen. jag skall istället korsa heden och åter leta mig bort till Lilla Änggården där bilen finns. Jag ökar så mkt jag förmår och lyckas sprinta ner snittet till 5.03 vilket är riktigt snabbt för en kuperad knapp 12 kilometare i ÄB.
2008-08-04 21:13.


Kommentarer till blogginlägget


Ingen bild på skon efter rundan?
2008-08-04Det verkar vara bra skor. Det kanske går att köra utan strumpor för att slippa blöta strumpor, med lite vaselin på fötterna för att slippa skavsår?
2008-08-04De är ju så SNYGGA, skorna!
2008-08-04Odämpat blir perfekt i terrängen.
2008-08-04Jösses vad tappra vi var som gav oss ut i det skitvädret. Ser ut som det kan bli lite ostadigt på fjället också :-)
2008-08-05Riktigt busväder att springa i, kul att skorna funkar! Vore som sagt intressant att se hur dom ser ut efter rundan...
2008-08-05