Sofia .

Halvvasa och Söderskidor

Det har nästan blivit till en vana, det där med tisdagstävlingar - i alla fall för de senaste tre veckorna. Men nu var det sista Söderskidan i tisdags och säsongen är väl i princip över, om det inte smäller till och blir kallt igen. Men det törs man väl knappast hoppas på?

Det är ju kul, med skidor! Och så perfekt att växla med när kroppen inte är med på springet.

Lite framåt har det nog gått denna säsong. Det blev väl knappt nån skidåkning för mig 2014 och 2015, men om jag går tillbaks till "Vasaloppsåret", 2013, så är nog farten i alla fall en aning högre. Om inte annat så känner jag mig stabilare, åtminstone i stakningen. Och utförs. Teknikkurs i januari och ganska mycket snurrande på konstsnöspår har gjort nytta! 

Och så tävlingarna förstås. Särskilt roligt med Söderskidan! Bara en knapp mil, så man vågar ta i ordentligt (Halvvasa eller riktig Vasa har jag ju aldrig egentligen varit riktigt förberedd för). Och med en liten stigning! Trevlig bana.

Halvvasan var nog också helt okej, men efter att ha sett Tjejvasan på tv och börjat drömma om blixtföre och tider under 3h så blev det lite av en besvikelse. Sedan så får jag påminna mig själv om att jag inte var frisk heller. Vaddå, 3:06, sämre kunde det gått! Jag var ju en hårsmån från att stanna hemma.

Jahapp, det var väl ungefär det jag hade att säga om skidåkning för nu.

/S

2016-03-10 19:50.


Kommentarer till blogginlägget