FunBeat Tipsar

Swedish Armed Forces Adventure Team – vägen till VM 2015

Missa inte dessa fantastiska filmer! Under sju dygn färdades John, Malin, Johan och Emil 22 mil till fots, 18 mil med kajak och 30 mil med cykel genom Brasiliens mest oförlåtande natur. I en ny miniserie får du följa deras resa till VM i multisport 2015.

I en dokumentärserie i fem delar tar sig Försvarsmaktens multisportlag Swedish Armed Forces Adventure Team (Safat) an den stora utmaningen att kämpa om en pallplats i en av världens mest krävande tävlingar. Vi får följa med laget och dess medlemmar under deras förberedelser, den spännande uppgörelsen, och inte minst återhämtningen.

Laget utsattes för stora prövningar i Pantanal i Brasilien – ett av de mest svårframkomliga områdena. Den 70 mil långa sträckan ställde enorma krav på kondition och vilja. Längs vägen väntade löpning, cykling och kajak men också krokodiler, stingrockor och extrem hetta. Hur det gick får du se i dokumentärserien.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

– Vi är otroligt stolta över vår prestation och hoppas att ni tycker att det är intressant att följa vårt äventyr och få en inblick i vår sport. Och ja, jag är lite trött på slutet, säger lagkaptenen John Karlsson.

2016-02-23 09:13.


Kommentarer till blogginlägget


Vilka filmer! Wow....
2016-02-23Fina filmer..... Det får Vasaloppet att framstå som en sprinttävling.... Mycket inspirerande att titta på.... Lycka till på nästa tävling!
2016-02-24Oj tårarna föll. Vilken prestation. Inte endast tävlingen utan alla träningstimmar bakom. Ser fram emot att följa er.
2016-02-24Häftigt. Man blir lite nyfiken på att veta om ingen bröt ihop för en kort stund med tanke på sömnbristen. Imponerande att ni tog er igenom tävlingen och kom på pallen. Grattis!
2016-02-24


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.