FunBeat Tipsar

Dubblat intresse för Sveriges största triathlon

Rekordintresse inför 2016. Slutsålt två år i rad med 4000 deltagare. Och inför sommarens Vattenfall World Triathlon Stockholm är trycket på startplatser hårdare än någonsin. Redan nu har över 1000 deltagare anmält sig till loppet den 3 juli i Stockholm – vilket är dubbelt så många som inför förra årets lopp vid samma tidpunkt.

– Triathlontrenden är fortsatt stark i Sverige och vårt lopp är ju ett tydligt exempel på det. Nästan hälften av våra deltagare gör sitt första triathlon och det är jätteroligt, säger Mattias Sjöberg, tävlingsledare för Vattenfall World Triathlon Stockholm.

En av debutanterna i förra årets Vattenfall World Triathlon Stockholm var Shahrzad Kiavash. Hon blev uppmärksammad i en rad olika medier under sommaren, eftersom hon genomförde loppet bara två år efter att hon tvingats amputera sina ben till följd av en sjukdom.

– Jag kan inte tänka mig en bättre triathlondebut än den jag fick uppleva i Vattenfall World Triathlon Stockholm. Ypperligt organiserat, engagerade funktionärer, härlig publik, bra stämning och jag har svårt att komma på en mer inspirerade bana än den som går igenom Stockholms vackra innerstad, säger Shahrzad.

Vattenfall World Triathlon Stockholm firar fem år i sommar. Det är ett triathlonlopp där både världselit och motionärer deltar på samma bana. Under lördagen tävlar proffsen i VM-deltävlingen med Lisa Nordén i spetsen och på söndag den 3 juli är det dags för motionärerna.

Läs mer om tävlingen på hemsidan och Facebook-sidan.

Vill du veta mer om Shahrzad och hennes triathlonresa - besök hennes hemsida.

2016-02-18 13:54.


Kommentarer till blogginlägget


fett coolt änna
2016-02-22


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.