Rolf Öhlén

En dag på zoo

Det är mycket tjat o bredband just nu. Jag skulle behöva ett kortband. Ja, en något kortare drivrem till kapen i alla fall. När jag skulle kapa ved i går, hoppade drivbandet bara av.

Fredag den 4/7 var tanken att vi skulle köra hela vägen hem. Dock tänkte vi för grabbens skull besöka Furuviks djurpark. Jag kände inte riktigt igen mig – kanske för att det var i mitten av 70-talet jag senast var där. Grabben fick i alla fall träffa några av sina barnboksfavoriter; Nicke Nyfiken och mannen med den gula hatten. Själv blev jag mest fascinerande av det levande trädet. Det var en människa som klätt ut sig till träd och gick på styltor med både armar och ben.

Vi tittade på djuren, åkte ”tunna” på vattnet och sedan ville grabben leka på lekplatsen medan jag gick till ”Hemliga fortet”, en kustbatterianläggning som nu var öppen för allmänheten och mycket intressant. Jag fick av en slump veta att en del av pansaret i anläggning kom från det tyska slagskeppet ”Tirpitz”, något som jag med mitt intresse för andra världskriget och i synnerhet sjöslag fann spännande. Jag skyndade mig tillbaka för att inte låta min familj vänta allt för länge, men när jag kom dit, var de borta. Det visade sig att de hade gått för att leta efter mig vid fortet men vänt om halvvägs inne i anläggningen.

Vi fortsatte till nästa mål, tivolit, där Gulik fick åka karusell och berg- och dalbana – där vi dessutom träffade på våra svenska campinggrannar. Vi blev kvar något längre än beräknat, så vi kom hem rätt sent. Vi tog in det nödvändigaste, sedan gick vi och lade oss.
2008-08-02 09:56.


Kommentarer till blogginlägget