linda bengtsson

sandsjöbacka trail 2016

ja det blev inte så mycket laddning till det här loppet. Fundrerade först om jag skulle ge mig på trippeln men hade inte hunnit då jag landade från en prag resa på fredagen. 

Följde med späning väderprogonsen o det lutade åt att det skulle bli kallt jaja bara det inte regnadeoch småblåste o några plus allt annat var plus. 

HIttade tillslottskogsvallen på fredagen o såg några löpare gå i mål på 44 km o de sa du måste ha metalldubbar de går inte annars. Ja har ett par icebugs lite trånga men ja då blev de dem o sen sklle de ju bli ner mot -14 på morgonen. Devar några som hade haft vätskan innan för jackan. Tråffade Jörgen o delade en semla med han sen i väg träffade kompisar o gick på stan inte de bästa o vila dagen innan men de va kul o träffa kompisar o köpte en termos för att kunna hålla vätskan varm hade nu en Inov8 väst som jag inte rikitgt visste om termosen skulle få plats eller inte jag chansade. Ät helt fantastisk fisksoppa o glasourflour som bra laddning blev lite sent innan jagi  säng på vandrarhemmet 23.20 där. Upp 0450 åt lite o kutade till spårvagnen som jag missade precisoficksensmåjogga med all packning tillslottskogsvallen väldärvar jagredan svettig trots -15ute ingenbussbara massa kallalöpare.Vad gjorde jag här. Kompåbussen o hamnade bakomjanne o ingasara o mia de var tuffa demde körde trippelndem. Framei tjolöholm slott ingen ville gå ut ur i bussen i kylan. Fick tagilite vatten i flaskanhemmahade jag fyllt termosen på0,33medvarmchoklad det var jag väldigt förnöjdmeohade fyllt fickorname jordnötter o nötbars chokald skulle nog bli för hårt. 

STarten närmasig kallt men jag hade långa ullisar undermina vintertights ull undertröja en vanlig funktionsthirt o tvåvanatr varav ett par tjocka tummvantar i en jättetjock mössa detta började jag i. STarten gickmånga for snabbt iväg jag traskade pålugnt vad gjorde jag här. 

Det dröjde inte länge förrän jag fick upp värmeno började svettas av med tumvanatrna o av med mössan som gjord för polaräventyr de funkade bättre. Vi hade många timmar framför oss men  det var lite man tänkte på det. Var tvungen o fokuserapåbanan de va knökligt o inte slät nåntsnas det var en heltfantastisk gryning o vi kom fram till havet o sprang lite saktare där himlen inte ett moln o färger i 1000nyanser det var därför jag sprang. 

Många sprang förbi mig lätta i steget. Jag har alltid lite svårigheteter o hitta mitt flow. Magen krånglade tidigt o innan jag hittat rätt klädsel tar de en stund. Solen kom uppo vi fortsatte längs hallandsleden i underbar snöbetäckt skog förbi drusbelagdssjöar i strålande sol. De blev lite varmare o jag fick i mig lite nötter trots allt hade inte heltkolla på hur depåarna låg. Men en efter en dök demtimme efter timme gick utan att jag behövde bekräfta det medklockan. De flötpå o helt plötsligt var jag iLindomeo de visste jag var typ halvägs o där var det lite mer o käka än på den första stationen. O varmbuljong gott o massa chips som jag krängde o en redig toa =).

Kände att min klädsel funkade hade ullstrumpor i mina icebugs nu började mina fötter svullan lite mer o då blev den högra stortånlite i klemo även leden där så de kom en delsmärter därifrån somjag försökte igonera. Hade ganska bra flyt o hade av och tillsprung med en dansk tjej. Jag visste ju att det låg en riktigt bra tjej långt frame hade sett en stark tjej vid nummerlappsutdelningen var helt övertygad om detta.Påandra halvan hade jag ändå en del flyt i benen och jag tyckte det var kul okunna trycka på lite o vi hade ju sol. De va kul o se alla isiga skägg o isiga tofsar som stack ut under alla mössorvi hade ju varit ute sålänge nu.

Sprang omnågra st o sen såg ejag en skylt siasjön o den komjga ihåg här skulle den sista kontrollen vara o kladdkaka.

Masa goa damer i denna depån som strakt prakde på mej 3 kladdkavsbitar med grädde sjukt gott provade även kaffe men äach vad det inte är gott. Varm saft o fylla på termosen. Iväg igen nu var det inte långt men det var den här sista 11 kmsom kändes längst. Klockan hade slutat funka så hade ingen aning omhur långt de var kvar i huvudet började bli rastlö ingen flow längre. Nu bröts mer flown av o hitta snitslar jag ville inte springa fel o det var ändå det jag gjorde några gånger o blev lite rädd ibland då det ibland var länge mellan snitslarna fick tomfråga nån ibland om de hade sett nån rosa snitsel. Jag tänkte att jag inte orkade inte skulle behöva ta fram pannlampanhade ingen aning omvad klockan var. Möttemånga turgåare oskidkoåkare påisen miljön var fortfarande fin men jag var inte lika avslappnad som tidigare. 

Såg solnedgången på en hög kulle nu var jag nära det var en helt underbar vy göteborg låg nedanför mej brann i oranget o jag var snart i mål det blev förmycket tårarna var nära.

Förbi botnaiska o in i slottskogen där jag kände igen mej o uppförden sista kullen. Jag sprang nu lätt i benen o nu såg jag tidsklockan fasing om jag kutar hinner jag under 10h. Påupploppet speakern sa första kvinnan i mål nästan ingen publik. I mål tårana kom en magisk dag. 

De e så starkt o komma i mål ibland vad är det. 

Fick lite soppa o i i ett varmt tält många herrar var redan i mål. Gick för sent upp till duschen o bastun kroppen var redan stel. 

En helt underbar bastu o sen fick jag pris som nr 1 av damerna. Kul o sen fick jag skjuts av en av funktionärerna.

Vad är lopp utan dessa fantastiska funktionärer. Tack till allt ert arbete. Ett jättefint arrangemang o nu inskaffande i ett par icebugs modell större =).

2016-01-26 08:41.


Kommentarer till blogginlägget


Kul som vanligt, synd bara att vi inte träffade på varandra innan söndagen. På söndagen var du för tok för snabb för oss
2016-01-26