FunBeat Tipsar

Under Armour storsatsar på elektronik

Under Armour har investerat över sex miljarder kronor i digitala bolag och nu kommer de första produkterna som använder digital teknik för att mäta träningen.

Nike och Adidas ligger långt fram med appar och sensorer för att mäta träningar men nu satsar Under Armour för att komma ikapp. De två senaste åren har de köpt de digitala bolagen Map My Fitness, My Fitness Pal och Endomondo för drygt sex miljarder kronor och nu kommer produkterna som drar nytta av den tekniken.

Först ut är löparskorna Speedform Gemini 2 Record Equiped som inte bara har sensorer för att mäta rörelser, de fixar även att lagra datan och senare föra över den trådlöst till en mobil eller dator. Det gör att mobilen inte längre behövs under löparrundan. De släpper även trådlösa hörlurar i samarbete med JBL.

Självklart är de med även på appsidan där deras UA Record App kopplar upp sig mot aktivitetsarmband, pulsband och även en våg som mäter kroppsfett. Under Armour ser sin digitala satsning som en av de viktigaste inför framtiden.

Nästa storsatsning är fotboll som de drar igång i höst när Premier League startar efter sommaruppehållet. Fotbollssatsningen når Sverige på allvar om ett år.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2016-01-25 15:10.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.