FunBeat Tipsar

Grymma gratisträningar hos Medley under vintern

Vattenfall World Triathlon Stockholm går av stapeln 3 juli. Men redan nu finns en unik möjlighet att få tips på hur man bäst utvecklar sin simteknik inför triathlonsäsongen. 

Den 23:e januari drar de populära träningskvällarna Vattenfall Try Triathlon igång på Mörbybadet i Danderyd i samarbete med Medley.

Det är fjärde året i rad som Medley är samarbetspartner till Sveriges största triathlonarrangemang. Intresset för triathlon och även simning som motionsform har ökat explosionsartat under de senaste åren. Det märks inte minst i Medleys anläggningar runt om i landet.

– Det är högtryck i bassängerna och det märks på våra ordinarie crawlkurser. Under 2015 hade vi drygt 2 300 kursstarter och det är en rejäl ökning jämfört med det första samarbetsåret 2013, säger Hans Albrektsson på Medley.

Under fjolåret var träningskvällarna välbesökta och tävlingen i slutet av augusti sålde slut med över 4 000 deltagare. En fingervisning på att kometsporten triathlon fortfarande vinner mark bland svenska motionärer.

– Triathlon har gått från extremsport till folksport - och träningskvällarna Vattenfall Try Triathlon är ett fantastiskt sätt för nybörjare att prova på idrotten. Vi ser fram emot fler fartfyllda och lärorika simträningar tillsammans med Medley inför tävlingen i juli, säger Petter Ericson Hållén på Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Mer information om upplägget för de kostnadsfria träningskvällarna Vattenfall Try Triathlon finns här.

2016-01-14 17:57.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.