Rickard Dahlgren

#92: Ropa inte hej...

... förrän du kommit över bäcken, är ett klassiskt talesätt. Likt, mitt förra inlägg vid ungefär samma tid, summerar detta talesätt nyårslöftena om ett "hälsosammare liv och förnuftigt tänkande". Som jag har diskuterat med min sambo Anna <3 så gäller det att börja lugnt och sedan stegvis öka, annars blir det lätt att motivationen tynar bort. Jag har lagt träningen lite åt sidan de senaste månaderna för att fokusera på flytten till gemensam lägenhet i Trollhättan samt fokus på mina studier. Just nu studerar jag Handikappvetenskap (30 hp) vid Högskolan i Halmstad och när jag samtidigt har jobb som personlig assistent och ledsagare, är det inte lika enkelt längre att få alla komponenter att gå ihop som förut. I Umeå kunde jag fokusera mer på träning då jag endast hade studierna som skulle kunna ta upp plats. 

Istället för att tänka bakåt är det av betydelse att tänka framåt och se till vilka möjligheter som finns runtomkring mig. Jag älskar den träning jag kan få ut genom naturens egna redskap och därför har jag valt att inte börja satsa på ett gymkort ännu. Särskilt i Trollhättan har jag än så länge funnit två utegym som ger mig den träning jag behöver. Löpning är den primära träningsformen för mig och oavsett väder, så kan jag utföra löpning. Detta är min åsikt men jag förstår mig (ärligt talat) inte på de människor som kan springa vid ett löpband i flera timmar, för mig tar löpband knäcken på löparen då de inte ger något motstånd i form av sten, kullar eller gropar. I Umeå såg jag flera som sprang inomhus när det var vackert väder ute. Why?... 

Så istället för att klaga på att det är vinter och jag kan inget göra så tycker jag att inställningen kan förändras. Våga möta dagens skiftande väder med utmaning för ett riktigt blandat pass. Så länge kroppen mår bra, varför inte ta chansen?!

Till sist, håll till godo med en bild som summerar nyårslöftena:

2016-01-06 14:18.


Kommentarer till blogginlägget


Så vem av dem är du?
2016-01-06It´s 8AM! Time for running! ;)
2016-01-06Jag är nog lite mitt emellan
2016-01-06Underbart inlägg, Rickard! Det finns inget dåligt väder!
2016-01-06Bra inlägg...👍 hade tänkt åka ett distanspass idag på rullskidor inomhus p.g.a lite fantasi rättare sagt....så.....kanske man skulle ta en löprunda istället i -17 och lätt snöfall vilket är ju ett härligt väder 😊.


2016-01-08