FunBeat Tipsar

Tacx Neo Smart - tystaste inomhustrainern på marknaden!

Ta bort ditt bakhjul, montera trainern och ge dig av! Tacx Neo erbjuder en enastående upplevelse tack vara sin unika ”direktdrift”. NEO Smart ger dig det bästa motståndet och är den tystaste inomhustrainern som för närvarande finns på marknaden. 

Realistisk vägkänsla

Vägkänslan simuleras på ett mycket realistiskt sätt och det finns ingen förlust av effekt tack vare direktdrift. Den kraftfulla motorn kan generera ett motstånd på upp till 2200 watt och simulera stigningar upp till 25 % på ett realistiskt sätt och den driver även på hjulen i nedförsbackarna.

Extremt tyst trainer

Avsaknaden av någon fysisk överföring och i sin tur delar som skulle kunna skramla eller skava mot varandra gör denna trainern extremt tyst. Dessutom kräver den ingen kalibrering och har inga delar som slits. Precis som andra Smart trainers kommunicerar NEO med hjälp av ANT+ och Bluetooth Smart så den kan snabbt och enkelt anslutas till Tacx appar. Träningsdata kan ses på flera enheter samtidigt, inklusive din smartphone, cykeldator och sportklocka. 

Fakta om Tacx Neo Smart 

  • Kan användas med eller utan strömanslutning (utan elanslutning finns ingen drivning av motorn för en realistisk körning vid nedförsbackar)
  • Stabil och samtidigt hopvikbara konstruktionen.
  • Gratis Tacx Cykling app kan laddas ner i App Store eller Google Play Store (kompatibel från iPad 3, iPhone 4s eller från Android 4.3)
  • Kompatibel med appar och programvaror av andra leverantörer, som också stöder den öppna ANT + FE-C-protokollet, t.ex. Zwift, Kinomap, TrainerRoad eller BKool.
  • Speciell body som passar kassetter från Shimano, SRAM (10- / 11-delat) och Campagnolo (9- / 10- / 11-delat)
  • För att ansluta tränare med datorn behöver du Tacx Upgradekit T2990.
  • Trainern går att använda utan någon uppkoppling då beräknas motståndet som om du kör på en plan väg.
  • För att se pulsmätning måste du ha ett Tacx pulsband T1994 Bluetooth/ANT+
  • Inklusive framhjulsstöd och snabbkoppling för 130/135mm nav.

2015-12-07 14:18.


Kommentarer till blogginlägget


Smakar det, så kostar det...
2015-12-07Helt rätt när det är kallt och halt ute.
2015-12-16


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.