Anna Karin D

Årets julklapp.

- en robotdammsugare, läste jag någonstans. 

Dammsugning är verkligen urtråkigt!  Det tar tid och kräver en hel del av kroppen - man måste dra, vrida sig, krypa lite, kunna böja sina knän,  höfter och rygg tillräckligt för att nå ända in under soffor och i hörn. För att inte tala om under bokhyllan! Så sjukt ansträngande och deprimerande trist!

Det är tungt. Man behöver ibland flytta en del möbler för att komma åt. Man blir trött i armarna, och man riskerar ryggskott. Fy för...!

(Klarar robotdammsugare det? Att flytta möbler, alltså. Klar begränsning och bock i kanten om den inte gör det.)

Lite puls får man också om man jobbar upp tempo i sugeriet och drar över hela lägenheten i ett för att bli av med eländet på rimlig tid. Det är svettigt och arbetsamt. Usch. 

Skulle man mot förmodan vara  lite mer ambitiös plussar man på med våt trasa på golv och skåpsluckor och putsar badrum och kök och då blir det verkligen svettigt! Då kan det tillochmed innebära en del klättermoment! Balansen sätts på prov! Riskabelt. Tidsödande.

Finns det ingen städrobot -allround?

Kanske inte. ...?

Men det finns robotgräsklippare! Gräsklippning manuell är annars verkligen en trist och extremjobbig syssla! Hjärtat får jobba! Och tid tar det. Man får gräs på benen! Man måste vistas ute. Vädret kan vara jobbigt, för varmt till exempel. Det avklippta gräset kan klibba fast i pannan när man torkar svett.

Vilken tur att det finns moderna hjälpmedel. 

Vi får tid över och ork att köra till gymet. Där kan vi träna kondition på en lämplig maskin utan att behöva  flytta oss ur fläcken. Eller flytta och bära vikter hit och dit och upp och ner enligt avancerade scheman och modeller samt trycka och dra på absolut rätt sätt i lämplig apparat så att vi inte blir klena och lösa i konturerna. Övningarna har besvärliga namn på engelska, det borgar för kvalité.  Det är kul, inspirerande, roligt och skönt att ge kroppen en omgång!

Rörligheten får vi inte glömma. Måste också tränas, på gym, i lämpliga snygga kläder. Gärna yoga, på ett pass. Liksom balans. Härligt, vi njuter, att känna att kroppen används är en fantastiskt tillfredsställande känsla. 

Det är viktigt att ta hand om kroppen, att hinna träna! 

Och när man har tränat är det väldigt viktigt att vila ordentligt. 

Så:

Tack o lov för robotdammsugaren, årets julklapp. Tack och lov för modern teknik!

2015-12-06 08:16.


Kommentarer till blogginlägget


Sista blogginlägget för min del, forever! Lovar, nu slipper ni mitt dösnack...God Jul alla!.
2015-12-06Vilket härligt inlägg :-) Håller med i precis allt. Men Du måste lova att det inte blir ditt sista inlägg, Du skriver så bra och roligt. God Jul
2015-12-06Det där var inte ett löfte utan ett hot, Anna D! :-(
2015-12-06Näe näe, vi är många här som gillar ditt "dösnack" och vill istället har mer!!

2015-12-06Vaaa !!!!!!???????????
2015-12-06Har en liten dipp. Varför skriver jag egentligen.....? Det finns så många spännande bloggar.
2015-12-06Jag vet var din brevlåda bor - om du slutar blogga skall den få se på andra bullar! :-)
Det är klart att det finns många spännande bloggar, men det tycker jag inte är relevant i sammanhanget. Människor läser de bloggar de själv vill, och din är en med högt läsvärde enligt dina läsare.
För övrigt är jag nyfiken på hur kisse skulle hantera en robotdammsugare...
2015-12-06Och förr jobbade människan i skogen, eller slet på någon byggarbetsplats. Då behövdes inget gym för kroppen skulle vara i trim.
Våga vägra robotdammsugare!
Snälla, fortsätt skriv. Ta möjligen bara en kort paus :-)
2015-12-06Tack alla för ert välbehövliga pepp! :-)
2015-12-06Dippa dig genast tillbaka människa! Spännande bloggar är det tråååkigaste jag vet. Roliga och intelligenta bloggar med personlighet och passion - som dina alltså - är det bästa jag vet!
2015-12-07Tack! :-) ska försöka repa mod!
2015-12-07Ditt skrivande får mina mungipor uppåt av igenkännande-:) jag gillar verkligen det! Hade varit tråkigt om du slutade! Skriv lite då och då när andan faller på, utan press-;)
2015-12-07Välkommen i dippens land. Sympatistrejka med mig nu :)
2015-12-08