Anders S

Vo2max 4X4min med 3min vila

Det gick åt helvete!

Eftersom jag har en massa backar på väg hemfrån jobbet hade jag kommit på den briljanta idén att köra 2X(2X4min) och passera backarna joggandes mellan fartdelarna. Man hinner inte riktigt passera dem på en 3 min vila och jag vill dessutom ta det lugnt i backar eftersom poängen med vilan är att transportera bort syran.

Målet var att komma ner under 3.40 tempo på de 4:a 4minutersruscherna.
Istället blev det 3.42, 3.45, 3.49, 3.50.

Precis som förra gången långsamt dalande tempo. Vad är felet? Ja, att jag gick ut för hårt är tydligt, men varför håller det inte?
182 var pulsen uppe i så jag har inte slöjoggat iallafall (190 max)

Värmen...nja, jag hoppades det, men väl hemma var det bara 25,6 grader i skuggan och inga 30 som jag fantiserade om. Men vid närmare eftertanke var det ungefär som i Sthlm idag och jag kanske har svårt upp till 27 grader någonting och sen blir det plötsligt lättare...

Ryggan...iofs lite extra jobbigt med en ryggsäck med kläder när det är varmt, men jag är ganska van att kuta med den.

Brist på bra mantran...här kan det ligga några sekunder begravda för jag hade inga bra klatschiga slogans i tankarna idag. Kanske hade man med rätt theme song kunnat få upp pulsen de sista 8 slagen...

Vätska...hade jag ju inte med ngn, men jag drack på jobbet och på Statoil efter sista fartdelen.

Semestervanorna...hmm kanske tar det ytterligare några veckor innan jag har lagt av mig alla negativa konsekvenser av mitt dekadenta leverne.

Två pass...på en dag, dryg 12 km jogg i 5 min tempo och så detta tuffa vo2max-passet på eftermiddagen, jag kanske inte är redo för så hård belastnng än? Men det kanske jag aldrig har varit?

Slut på bortförklaringar har jag nu iallafall och kanske är det bättre att konstatera att jag trots alla jävligheter ändå snittade hyfsat SmileySmileySmiley
2008-07-30 17:40.


Kommentarer till blogginlägget


Låter inte som det gick heeelt åt helvete trots allt!
Bra pass med tanke på värme, ryggsäck, morgonpass mm
2008-07-31För tidigt inpå det dekadenta levernet helt klart. Du behöver en månad med bara distans i 5-minuters fart innan du sätter igång med såntdär backjox. Lätt.
2008-08-01