Anna Karin D

Konstig mat

Några falaflar, avocado, tomat, spenatblad, cashewnötter,  nektarin samt två brödskivor (förvisso inga normala vita  limpskivor eller bullar utan onormala med frön och fullkorn) med ost och skinka låg på min lunchtallrik igår. Absolut inte någon braklunch, men en middag väntade hemma senare.

Förbipasserande kollega kommenterar: men nu får du sluta! Vad är det där fär konstig mat, det kan du inte leva på, du äter bara hälsosammare och hälsosammare, det kan aldrig vara nyttigt! 

Hon menade naturligtvis väl, ville mitt bästa, ville inte se mig tyna bort i näringsbrist. 

Så varför blev jag så ledsen, så sårad? Möjligen för att jag fått synpunkter på min felaktiga mat så många gånger. Fast i ärlighetens namn har det ebbat ut något de sista åren, men ändå. Det känns som ett påhopp mot mig. Trots välmeningen.

Sedan kom fler kollegor och dukade upp varierande former av luncher, en del av dem micrade normala Billys pizzor eller hälsosamma färdiglagade snitslar med sås och frånvaro av grönsak. 

Inga kommentarer till dem, ingen hälsooro. 

2015-11-26 06:21.


Kommentarer till blogginlägget


Kollegan borde ta tag i sitt eget livsmönster. Vi väljer själva vad vi vill äta. Du har lärt mig mycket, det är jag så glad för.
2015-11-26Man blir så trött på alla som har synpunkter på att man äter "för nyttigt". Det kan väl aldrig vara bra? Och att man tränar varje dag. Det låter ju väldigt konstigt och extremt. Men att sitta stilla 8-10 timmar per dag är helt normalt...

Blir dessutom förbannad över att det alltid är ok att kommentera vad och hur mycket en smal människa äter, men man får inte säga något om mat och portionsstorlekar till en tjock människa. Dom kan ju bli sårade!
2015-11-26Ja, stämmer precis Sara! Har råkat ut för det SÅ många gånger. Dessutom är det helt ok att säja till en smal människa (jag) att jag har för smala ben, armar, är för mager etc etc....
Tänk att säja motsvarande till en mullig! Otänkbart, tabu!
2015-11-26Vad är " lagom"?? Det kan vara lika svårt att gå upp i vikt som att gå ner! Speciellt om man faktiskt gillar att träna/ röra på sig! Jag äter vad jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill-:)) Då mår jag bäst!
2015-11-26Tänk om folk bara kunde låta bli att sprida sina oönskade kommentarer om allt och bara sköta sitt. Om jag undrar vad nån tycker om min lunch så frågar jag. Annars föredrar jag att äta utan att nån delger sina åsikter om MIN mat. Som JAG vill äta!
2015-11-27Tack för alla inlägg. Vill inte ha kommentarer på att jag tränar eller hur jag äter alternativt vad jag inte vill äta. :-)
2015-12-06