FunBeat Tipsar

Painmaster Women, mot mensvärk utan biverkan

Nu släpps Painmaster Women, systerprodukt till Painmaster som lindrar smärta med hjälp av mikroström. Nya Women är speciellt utvecklad för att hjälpa kvinnor vid mensvärk.

Hälften av alla kvinnor mellan 15-35 år har en smärtsam menstruation varje månad. Med Painmaster Women kan vi förbättra deras vardag rejält. Dessutom slipper dem biverkningarna från smärtstillande läkemedel, säger Johan Sundin, marknadschef för Painmaster.

Mensvärk orsakas av att livmodern drar ihop sig vid mens. 

Eftersom livmodern är en muskel kan sammandragningarna orsaka kramp. Dras den ihop för mycket trycker den på blodkärl och stänger av blodtillförseln till livmodern och kringliggande muskulatur. Värken uppstår när muskulaturen får syrebrist på grund av den krampande muskeln. Som våra kvinnliga läsare vet kan det göra ruggigt ont!

Painmaster Women minskar risken för kramp och syrebrist genom mikroström som håller igång blodcirkulationen. På så sätt kan smärtan lindras eller elimineras helt.

Painmaster Women har utvecklats specifikt för mensrelaterad smärta. Designen är diskret och det röda ljuset från Painmasters batteriindikator har bytts till grönt för att synas så lite som möjligt. 

De självhäftande elektroderna har också designats om för att minska risken att fastna i kläder. Elektroderna fästs på bägge sidor av det smärtande området och kan användas upp till 72 timmar åt gången. 

Du kan ha på elektroderna på jobbet eller i skolan, under natten och till och med under träningen. Painmaster kostar 279 kronor (239 kr styck vid köp av tre) och batteriet räcker till omkring 300 timmars användning.

2015-11-24 13:55.


Kommentarer till blogginlägget


Ser ut som en liten tens.....
2015-11-24


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.