FunBeat Tipsar

Fit for Life WKND - Allt för hälsan, 27-29 november - Stockholmsmässan

På Fit for Life WKND, Nordens största tränings-, hälso- och skönhetsmässa, kommer besökarna att få ta del av de senaste nyheterna och nya digitala lösningar för hälsovärlden.

På Fitnessfestivalen får besökarna möjligheten att lyssna på föreläsningar med några av Sveriges främsta träningskändisar i Top Speakers Corner samtidigt som adrenalinladdade tävlingar och events pågår i hallarna. 

På plats avgörs flera tävlingar bland annat Scandinavian Street Workout Open, CrossFit, EM i Fitness Five, Rep Power, SM Chins och SM Bardips. 

Dessutom är målet att slå världsrekord i chins på en minut (pull-ups) och hamna i Guinness Book of Records. 

För barn kommer världens största inomhuslopp i hinderbana att gå av stapeln och för de som är extra intresserade finns det många intressanta och inspirerande seminarier som bland annat kommer handla om digitala lösningar som förbättrar träningen och därmed ökar kunskapen om kroppen.

Allt för Hälsan har fokus på livsstil och i år är det fem områden som lyfts fram; träning, kost, behandling, yoga samt kropp&själ. 

I anslutning till dessa anordnas prova-på aktiviteter, scenföredrag, aktiviteter och seminarier. Bland annat betonas vikten av vardagsmotion då tre forskare från Livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet berättar om vad vardagsmotion är och om svenskarnas livsfarliga stillasittande. Frågan de ställer är ”Hur mycket måste vi röra på oss för att förbättra hälsan?”

- Svenskarna är det mest stillasittande folket i världen samtidigt som samma undersökning visar att 70 % av svenskarna tränar 1-2 gånger i veckan. Det hjälper inte att träna hårt 2-3 gånger i veckan och sedan vara stillasittande resten av tiden, berättar Matthias Lidin, forskare på Livsstilsmottagningen på KI. 

På seminariet får besökarna tips på hur man kan gå från stillasittande till att på ett enkelt sätt röra sig i vardagen och vad konsekvenserna är för de som inte rör på sig tillräckligt mycket.  

Det kommer finnas alla möjligheter att röra på sig under helgen, till exempel genom att köpa biljett till Springtime Training Camp som består av sex parallella tränings- och föreläsningsinriktningar under eventets tre dagar.

Köp din biljett online redan idag - du sparar både tid och pengar!

Genom att du köper biljetten online blir det billigare, snabbare och enklare inpassering när du är på plats på mässan. Dessutom har du chansen att vinna fina priser. 

Som medlem på Funbeat så får du dessutom rabatt på din biljett. Klicka på länken här nedan så kommer du direkt till bokningen. Där klickar du på knappen "Lös in inbjudan", och anger "funbeat" som registreringskod

Klicka här för att köpa biljett.

Klicka här för entrépriser och öppettider.

2015-11-02 17:00.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.