FunBeat Tipsar

Bike to the future

För bara några dagar sen, den 21 oktober 2015, var det samma dag som utspelar sig i kultfilmen från 1989,"Back to the future 2". 

Där fick man ta en titt in i framtiden med idéer om hur världen och teknologin skulle se ut just idag. Många saker har blivit av, och många dessvärre inte. Vi kan inte låta bli att fundera, hur kommer cyklar att se ut i framtiden?

Sedan 1800-talet har cykeln utvecklats mycket, och har ökat lavinartat de senaste åren både i Sverige och runtom i världen. Den klassiska modellen på två hjul är fortfarande den mest populära varianten, men idag det finns många intressanta alternativ som till exempel unicykeln, tandemcykeln, ihopfällbara osv.

Det som har ökat kraftigast det senaste året är elcykeln. Med dessa får du el-assistans upp till 25km/tim, vilket gör att du inte behöver anstränga dig lika mycket. Vissa kallar det för fusk, men faktum är att många vardagscyklister tycker att det är ett strålande komplement till vanliga cykeln eller även bilen. Du behöver inte komma fram svettig till jobbet, och skippar du bilen sparas många slantar varje månad.

Hur tror du att framtidens cykel kommer att se ut? 

Här kan du se några av våra favoritkoncept som har tagits fram av eldsjälar.

BACKPACK BICYCLE - Chang Ting JenEn liten, ihopfällbar cykel som inte liknar något vi tidigare har sett. När man är klar så viker man bara ihop den och bär den som en ryggsäck. Det bästa av allt, den väger bara 6 kilo. Inga problem att bära med sig var man än går.

ONE FOLDING BICYCLE - Thomas OwenAtt kunna vika ihop cykeln till någonting mer bärbar verkar vara en önskad trend. Det är inte ovanligt att pendlare cycklar en bit och sedan behöver ta med sig cykeln på tåget. Kanske kommer detta att vara standard även på mer komplexa cyklar i framtiden?

DI-CYCLE - Över land och havInte särskilt praktisk när man ska parkera, men om du ska över kanalen. Den här cykeln är särskilt anpassad till den Nederländska staden Helmond, så att du ska kunna cykla på både vägar och på vatten.

GINZVELO - Peter Ginzburg

En aerodynamiskt äggcykel är en bra beskrivning av detta koncept. Du skyddas av alla väder, är säkrare i trafiken och den är elassisterad så att du kan få hjälp där det behövs.

GRASSHOPPER BICYCLEEn oerhört intressant designad cykel som även är ihopfällbar. Passar bra när du inte har mycket plats att cykla på, eller att ha cykeln på.

PEUGEOT BK1En konceptcykel från bilmärket, Peugeot, som får oss att häpnas och dragla samtidigt. Den är lika lätt som en landsvägscykel i carbon och lika futuristisk som Batmans bil. Vi vill testa den, NU!

Nyheten har vi hämtat från sportson.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från cykelbranschen.

2015-10-26 11:17.


Kommentarer till blogginlägget2015-10-28


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.