FunBeat Tipsar

Ungdomar får åka skidor gratis

Samarbetet mellan destinationsjätten Skistar och återvinningsföretaget Returpack/Pantamera gav förra säsongen 20 000 fjärdeklassare en möjlighet att åka skidor gratis. Projektet som kallas Alla På Snö ska fortsätta även denna skidsäsong.

Samarbetet mellan Skistar och Returpack/Pantamera är unikt och avsikten är bland annat att främja hållbarhet ur såväl miljö-som hälsomässiga perspektiv. Projektet Alla På Snö inför dessutom ett socialt perspektiv till samarbetet genom att erbjuda fjärdeklassare en möjlighet att kostnadsfritt uppleva skidåkning.

För Returpack/Pantamera innebär samarbetet att företaget har jobbat på skidanläggningarna för att underlätta återvinning av både burkar och PET-flaskor. Bland annat har hanteringen av pantburkarna-och flaskorna blivit enklare tack vare stora pantigloos som placerats på olika ställen på 14 skidanläggningar. Sedan finns naturligtvis också de vanliga plastkärlen för återvinning på plats på anläggningarna.

– Responsen har varit väldigt bra och det visar att fjällturisterna verkligen värnar om miljön. Därför ska det bli roligt att fortsätta samarbetet med Skistar, säger Carita Classon, produktchef på Pantamera till Sportfack.

Sammarbetet har pågått i fem år och sammanlagt har drygt 71 000 barn fått chansen att prova på skidåkningens fröjder. Samtidigt har över 2500 gymnasieungdomar deltagit som instruktörer och lärt fjärdeklassarna skidåkningens grunder.

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2015-09-23 15:54.


Kommentarer till blogginlägget


Det här handlar inte om längdskidor va?
2015-09-24


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.