FunBeat Tipsar

​Dynafit storsatsar på sommaren

Dynafit är mest känt som en vintersportleverantör med ultralätta bindningar och skidor. Nu gör de en storsatsning på sommar med trail running i fokus.

Säg Dynafit och de flesta tänker på ultralätt utrustning för toppturer på vintern. Först och främst deras bindningar men också skidor, pjäxor, stighudar, stavar och på senare år även kläder. Allt är oerhört tekniskt och avancerat och som sagt med lägsta möjliga vikt som ett mantra för utvecklingsavdelningen. 

Sedan 2012 har de haft produkter även för sommaren och så sakta gjort sig ett namn främst bland terränglöpare. Nu har de bestämt sig för att satsa stenhårt på det segmentet och lanserar en komplett kollektion med allt som terränglöpare behöver.  

Skorna är huvudprodukten och som vanligt har Dynafit hittat egna lösningar. Mest iögonfallande är deras olika snabbsnörningar men mest nyttig för löparna är nog deras sulor. Där har de tillsammans med Vibram tagit fram en speciell gummiblandning som ska ge fäste även på blöta klippor och det grova mönstret ska ge fästa på alla tänkbara underlag. Toppmodellen heter Feline Vertical Pro och väger in på blott 250 gram. Det roliga med den är att paret består av en rosa och en grön sko.

Feline Vertical Pro 

– Dynafits löparskor är helt i sitt eget slag med grepp på alla underlag, säger Patrik Nordin på Dynafits svenska importör Desporter. De gillas av alla från långdistanslöpning i fjällen till kortare triallopp, vandring eller lifestylesko. De har också blivit många orienterares favoritskor. 

På klädsidan jobbar de med extremt lätta material som antingen fokuserar på maximal fukttransport eller total vindtäthet. I kombination ska de hålla löpare torra  oavsett ansträngning och väder. I kollektionen finns jackor, tröjor, shorts och byxor plus en löparkjol för kvinnor. Kjolen, och shorts i samma konstruktion, är tillverkade i en tätvävd stretch och för ökad midjekomfort är linningen av samma typ som i underkläder.  

För de som hellre vandrar än springer i bergen finns det också shorts och byxor i kollektionen. Även här är det mycket stretch och lätta material men passformen och stilen är lite lösare än de rena löparplaggen.

Löparkjol med linning hämtad från underkläder.

Vandringsbyxa 

Nyheten har vi hämtat från sportfack.se. Gå gärna in där och läs fler nyheter från sportbranschen.

2015-09-15 12:07.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.