eva Samuelsson

Maxpuls 200

Japp då har jag varit på min första löparkursträff. Samling kl sju på Tumlaren i soffgruppen., så där lär jag vara kommande tisdagar.

Vi var en lagom go grupp med gamla och nya deltagare. Vi gick igenom kursens upplägg och vad som kommer att hända tisdag kvällar framöver, lite lustigt var att vi var en del som inte kunde springa just nu, onda knän,ljumskar, och jag bidrog med min knasiga vad, hälsena, bristning, sträckning eller vad det nu är som spökar. 

Vi kommer att få lära oss styrkeövningar, samt  strechningar för att undvika skador, löpteknik, stegisättning och annat kul och jag misstänker stark att det kommer bli en hel del intervall pass....... Hm hm hm ....

Kvällens projekt var att hitta sin maxpuls, efter noggrann genomgång på tavlan såg jag nog ut som ett levande frågetecken och undrade hur jag skulle fixa detta  med alla uträkningar, och dessutom inga läsglasögon så jag kunde räkna på mobilen . Kände mig genast "  gammal" som  lämnade över tekniken till dom som kunde och såg. Fattade där ett beslut att haka på Sofia och göra testa på löpbandet på gymmet. Detta visade sig vara ett bra val för min del då jag dels har en tendens att inte pressa mig själv när jag är ensam, behöver liksom en lite " hetsare " jämte mig. Och det var väldigt skönt med någon som bara talade om hur jag skulle springa dom där minuterna  och sekunderna och hur jag skulle öka farten . Så väl efter den sista minuten på maxfart var det att räkna pulsen, vilket jag givetvis sjabblade bort, Sofia räknade och skrattade 140 ??.... Nej du Eva ........ Det är fel . Så det var bara att ta sig en minut på Max fart igen det samt att Sofia sa åt mig att öka farten, hon kunde tydligen se  när man tog ut sig, så för min del blev det en minut på hastighet 15 och det blev tufft dom tio sista sekunderna. Tio sekunder kändes som en evighet. 

Sen var det att snabbt som attan trycka fingrarna mot halspulsådern och blunda koncentrera sig och räkna som attan . Sofia räknade och min maxpuls hamnade på 200. 

Så nu gäller det väl att ha koll på 70% 80% och 90 % av sin puls när man är ute och lufsar runt. Vilket oxå betyder att det blir slut på softisjoggandet.  Min kära PT Peter tycker vi genast ska införskaffa pulsklocka så jag har rätt grejor . Har ju ett sådant där vivofit band som jag måste uppdatera och där har jag för mig att man kan se pulsen. Men nu hävdar ju en viss person att jag inte ser den lilla texten utan behöver något rejält att titta på , kan ju inte springa med läsglasögon på ........

Så vi får väl se hur det blir med det men en enkel och lätt pulsklocka hade ju varit lite kul ändå. Så får vi se vad min vad säger om en liten runda i morgon . Har idag smort  med ormsalva och masserat och tyvärr tagit lite Ipren för att bli av med värken 

Fick även ändra min maxpuls på pulsspinningen så det kan ju bli en trög överraskning  på måndag 😅😅😅😅

2015-09-09 18:03.


Kommentarer till blogginlägget


Jag är så nöjd med min Polar M400, enkel som tusan. Kika och känn på den, kostar inte en förmögenhet heller.. Lätt att blåtanda till plattan eller tex bara lägga in intervaller direkt i klockan och läsa av.
Vad roligt med löpargrupp och sällskap! Hoppas vi får höra mer om den.
2015-09-10Tusen tack för tipset 😊
2015-09-10