En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Skott i foten

Under många månader har jag dragits med ont i hälsenorna (omväxlande med ont i ett knä). Har, som jag tyckt, gjort alla rätt - kört tåhävningar till förbannelse, använt "hälförhöjande" skoinlägg, mumsat Voltaren... 

Men det har inte blivit bra. Så fort jag börjat jogga i någon anständig grad har smärtan kommit som ett brev på posten. Efter senaste försöket hade jag ont i fem dagar.

Såhär kan vi ju inte ha det! Så - för ett par veckor sedan var jag hos en sjukgymnast. Hon remitterade i sin tur mig till en ultraljudsundersökning av hälsenor m.m.

Och - halleluja! Jag har en Diagnos! Det är inte alls hälseneinflammation som jag dras med, vilket jag trott hela tiden (möjligen hade jag det i början av den här perioden, men inte nu). Utan kalkavlagringar i hälsenans fäste, det syntes jättetydligt på bilderna. Det är ju inte någon höjdare direkt - men det är behandlingsbart. Och nu kan jag (äntligen!) få rätt behandling! Förstahandsval för att behandla är stötvågsbehandling, och om det (mot förmodan) inte hjälper, en operation då man skrapar bort avlagringarna.

Igår var jag på den första omgången stötvågsbehandling. Det gjorde ONT!, för att det ska ha effekt måste behandlingen vara rätt så smärtsam. Var helt slut efteråt, och somnade tidigt, tidigt.

Och idag på morgonen kände jag mig som efter ett riktigt tufft träningspass. Öm i hälen, och trött ända in i benstommen. Om knappt en vecka ska jag på nästa behandling - ser med blandade känslor fram emot det.

Men det känns hur som helst bra att ha fått en förklaring till mina besvär, och till att all behandling mot inflammation inte hjälpt ett dyft. Det här ska bli intressant, eller nåt... Rapporterar hur det går!

2015-09-02 20:30.


Kommentarer till blogginlägget