FunBeat Tipsar

Rekordintresse för Bagheera Fjällmaraton Sälen

Bagheera Fjällmaraton Sälen är årets trailäventyr i Lindvallen som fortsätter att växa. Till den 3:e upplagan, den 28-29 augusti, slås ett rejält deltagarrekord och totalt förväntas cirka 1000 deltagare ta chansen att utmana sig själva på 21 km, 42 km eller barnens fjällmaraton.

Att få springa på kalfjället innebär verkligen något extra och naturen längs banan har en fantastisk charm, menar loppets tävlingsledare Johan Bäckman och tillägger:

”Det finns även ett starkt intresse för de lite tuffare och annorlunda löparäventyren idag och Bagheera Fjällmaraton Sälen har ett upplägg som tycks passa en bred massa. Naturligtvis känns det inspirerande att få vara med och utveckla detta.”

Årets upplaga förväntas inte bara bli en stor traillöparfest för den breda massan utan även en kamp bland den yttersta svenska eliten inom traillöpning. Sveriges kanske mest erkända traillöpare och AXA Fjällmaraton-vinnare Anders Kleist kommer i år till loppet för att utmana Erik Anfält, som hittills vunnit de två första upplagorna. Anfält fanns även med i den svenska landslagstrupp som representerade Sverige vid Stockholm Marathon i våras och har därefter aviserat att allt fokus i träningen läggs på att ta en tredje raka seger i loppet.

Även på damsidan kommer regerande mästarinnan och tidigare världslöparen i orientering, Sofie Johansson tillbaka för att försöka ta en tredje raka seger i damernas 42km-klass. I damernas 21 km-klass får den flerfaldiga SM-medaljören i såväl terräng- som banlöpning, Cecilia Kleist gälla som storfavorit. 

En nyhet för i år är sprint-tävlingen Sälen 1K som arrangeras under fredagskvällen den 28 augusti. Här prövar arrangören ett upplägg likt längdskidåkningens sprinttävlingar med individuellt kval och man-mot-man-löpning i heat. Under fredagskvällen arrangeras även barnens fjällmaraton med start och mål på samma arena utanför Experium i Lindvallen.

2015-08-26 16:59.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.