FunBeat Tipsar

Javier Gomez & Sarah True segrade i Vattenfall World Triathlon Stockholm

Spanjoren Javier Gomez utklassade motståndet och vann!

Foto: Janos M. Schmidt/ITU Media

Javier Gomez sprang storstilat hem titeln i Vattenfall World Triathlon Stockholm på herrsidan. Efter ett ryck under löpningen var spanjoren ohotad upp på Slottsbacken fram till mållinjen. 

– Det kändes inte bra under simningen, jag halvsov lite i starten, så jag fick kämpa ordentligt på andra varvet. Jag tror jag var sist i första klungan vid växling till cykel, säger Gomez efter loppet. – Det var ett intensivt första varv på cykeln och efter det jobbade jag bara för att hålla avståndet till andra klubgan. Jag visste att jag hade chans att vinna loppet, det kändes bra under löpningen eftersom jag kunde kontrollera farten. Så jag är nöjd.

Två blev portugisen Joao Pereira och bronsplatsen knep Aaron Royle från Australien. 

Svenska Gabriel Sandör stod för en stark insats och slutade på 35:e plats efter en rejäl upphämtning på löpsträckan. 19-åringen sprang den avslutande milen på 32:05.

Amerikanskan Sarah True försvarade sin titel

True visade klass i ett soldränkt Gamla Stan och sprang in på sluttiden 2:01:05, fjorton sekunder från landsmaninnan Katie Zaferes. Bronsplatsen gick till Andrea Hewitt.

– Stockholm är en vacker stad, en fantastisk plats att tävla på. Jag kom tillbaka hit med inställningen att göra förra året rättvisa och jag blev positivt överraskad, säger True efter loppet.

Vår egen världsstjärna Lisa Nordin var tyvärr tvungen att avstå loppet på grund av en virusinfektion och ögoninflammation. 

Här hittar du mellan- och sluttider från Vattenfall World Triathlon Stockholm 2015.

2015-08-24 10:37.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.