FunBeat Tipsar

"Ultraveckan" på Playitas 2015

Lite längre, lite lugnare – lite roligare. Allt fler får upp ögonen för att springa ultra, alltså längre än ett maraton. Men hur ska man egentligen träna för ett ultralopp? Och hur ser ultralöparens mentala träning ut? Häng med Apollo till Playitas Resort tillsammans med ultraprofilen Rune Larsson, ultralöparen Johan Steene och bloggaren och ultralöparen Maria Thomsen.

Oavsett om du är rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt så är du varmt välkommen till Ultraveckan på Playitas. Huvudledare för veckan är ingen mindre än en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune Larsson. Runes två sidekicks är inga mindre än Johan Steene och Maria Thomsen, för de flesta känd som ”MarathonMia”. Tillsammans bildar de en oslagbar ledartrio för Ultraveckan. 

Veckans innehåll 

Under ultraveckan på Playitas erbjuds ett spännande och varierat program bestående av träningspass och föreläsningar. 

Ön Fuerteventura är Kanarieöarnas näst största ö och bjuder på underbara stränder, ett dramatiskt vulkanlandskap och ett rikt djurliv. Klimatet är soligt och torrt men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar vilket borgar för fantastiska löparupplevelser.

Veckans höjdpunkt blir långpasset över sex mil – glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att skriva hem om. Du kommer få testa diverse övningar specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer du också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet. De morgnar som det inte står långpass på schemat väcker vi kroppen med en skön morgonjogg på dryga timmen. 

Apollo kan garantera en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag. 

Dagsprogram 

Distanspassen kommer främst att gå på grusvägar och stigar i vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska exotiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.

Programmet är anpassat för ankommande på måndag 2 nov. 

Se hela veckans program här

Om ledarna

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett ultralopp över 246 kilometer där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass. 

Maria Thomsen, bestämde sig för att tag i sin hälsa, gå ner i vikt och sluta röka. Den ena utmaningen avlöste den andra och äventyren ser inga gränser. När maratondistansen inte räckte lade hon till distans. Mia springer hellre långt än snabbt. I sin strävan för att bygga en evighetsmaskin tar hon träning, pannben, positiv energi och mat till hjälp. Mia har sprungit Sveriges längsta lopp Trans Scania (246 km) två gånger och har äventyr som Trans Pyrenéerna (898km) inbokat som nästa års utmaning. På sin fritid coachar hon löpare på olika distanser och är även Landslagskapten för det svenska Fotrallylandslaget.

Johan Steene började jogga sent i livet för att åren på kontorsstol hade börjat märkas för tydligt på kroppen. Snart läste han om något som kallades ultralöpning och vilka otroliga uthållighetsövningar som människor klarar av med träning och rätt inställning. Johan har sedan dess sökt sina gränser både kroppsligt och mentalt i några av världens tuffaste ultralopp, satt nordiskt rekord på 48 timmar och är med i landslaget på 24 timmars. Några gränser är funna men sökandet efter nya löparäventyr fortsätter. Johans favoritlopp, som även skrämmer mest, är Last Annual Vol State Road Race som är 500km tvärs över sommarheta Tennessee utan support.

Boka ditt träningspaket

Träningspaketet bokas på som tillägg till din ordinarie resa till Playitas Resort. I priset (2000 kr) ingår alla klasser, föreläsningar, sociala aktiviteter m.m. enligt program. 

Flyg, boende, måltider, transfer, mat på flyget etc tillkommer. 

Klicka här för att komma till bokningen.

2015-08-13 14:02.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.