Maria S

Springa med pulszoner fel inställda

Nu har jag, som aldrig brytt mig om detta med pulsband när jag springer, tänkt använda det i min löpträning. Jag har ett träningsprogram med ett upplägg som jag tänkte testa. Då har man pulszonerna till hjälp. Trodde jag ja. Tills jag testade igår då.

Det hela börjar med att jag har köpt en beggad löparklocka med pulsband. Den fungerar precis som den ska. Så långt är allt väl, den är i bra skick och så. Jag fick köpa ett nytt pulsband bara, vilket är något av en förbrukningsvara så inget mer med det.

Jag använder för att förbereda och efterarbeta passen den webbsida som hör ihop med dessa löparklockor. Där ställer jag även in pulszoner så gott det går, med data jag klurat ut skulle kunna vara ganska nära där jag är. Sedan tankar över passet till klockan och igår gav jag mig ut på mitt första förpreppade pass i klockan.

Börjar springa igång och tänkte att zon 4 av 5 ska väl vara ganska jobbigt. Jag håller lite tempo på en gång så det inte blir för lätt. Och klockan börjar pipa. Och det piper och piper och piper...

Läs mer...

2015-08-02 21:10.


Kommentarer till blogginlägget


:D Man utvecklar en förmåga att strunta i både pulspip och fartpip när det passar.
2015-08-03