Maria S

Nytt fungerande pulsband

Har haft ett pulsband till min Garmin löparklocka som gav helt galet fel puls. Det är visst ganska vanligt att de slutar fungera. Inget att hetsa upp sig över, vilket jag naturligtvis gjort när jag försökt förstå vad som är fel så jag kan åtgärda det hela.

Det var lätt fixat. Jag köpte ett Polar pulsband (soft strap) där jag kunde sätta dit sändaren från det gamla Garmin-pulsbandet på. Nu fungerar det som det ska.

Polars soft strap utan sändare hittade jag på XXL på Storheden och jag betalade 189 kr för det, vilket kändes fullt överkomligt. Behövde ju inte köpa en ny löparklocka vilket jag är mycket glad för.

En mycket förväntansfull löpare gav sig ut för det ultimata testet bort till Ormbergsbacken och uppför några gånger. Hem kom en mycket nöjd löpare som var väldigt trött, men med en mer korrekt pulsmätning i klockan.

Jag brukar inte mäta pulsen när jag springer, men jag tänkte börja köra lite mer fördefinierade löppass i lite olika pulszoner. Då vill jag ju inte gärna att den visar 200 fel.

2015-07-27 00:00.


Kommentarer till blogginlägget


Provade du att byta batteri först?
2015-07-27Ja, jag provade batteribyte först, men det räckte inte denna gång. Det glömde jag ju skriva ifall någon annan har samma problem och läser detta. Tack för påminnelsen. :-)
2015-07-27Ingen fara - tänkte bara att det kunde vara ett bra tips ifall du mot förmodan missat det. Jag har i o f s hört att de lägger av efter ett tag - blir väl till slut för mycket med all fukt - hur "täta" de än sägs vara.

Jag bytte precis på mitt igår efter att det varnat för "low battery" (med riktigt hackig kurva som följd). Blir spännande att se ikäll om det funkar.
2015-07-28