Marie-Louise Karlander

Löplopp nalta eljest än andra, Renbergsvattnet

 

Måste dela med mej om denna fantastiska tävling Renbergsvattnet 12km, 6 km och distanser för barn.

Byn är belägen ca 3 mil sydväst om Skellefteå. Redan bilfärden dit är lite iiii oooo, sista 10 km går genom skog, grusväg, krokigt och backigt. Man funderar om det verkligen kan finnas en by här. Så kommer man fram till en korsning, med skylt Hembygdsområde, svänger och kör 5 km som råkar vara banans sista 5. Sjön glittrar till höger, det är den man springer runt. När man kommer fram håller det ställas i ordning för marknad, en liten genuin marknad, inga lakritsstänger eller kepsar, eller sånt som man finner på vanliga marknader. Nä det är mer honung, bisalva, hemvävda mattor etc. 

Inte heller skvalar Hero med Måns Zelmerlöw i högtalarna. Utan här går uppladdningslåtarna mer i 3-takt och definitivt unplugged. Medelåldern på musikerna är rätt erfaren ålder. En ångsåg smäller i bakgrunden. Tyngre dunk än så blir det inte på dagen, men under kvällen är det nog drag, för då är det pubkväll i logen. Allt detta i otroligt vacker miljö. Ca 120 löpare till start på 12 km och det är ingen dålig nivå. Det är då Skellefteås främsta löpare där, men ofta gäster från Umeå och andra hemvändare. I publiken hittade jag Jeri Emuro, hon rehabtränar sitt opererade knä och hoppas springa nästa säsong. Bäste manlige löpare var en av mina favoriter, ser så lätt ut när han springer, Fredrik Öberg 42:32 (12km grusväg mest, ingen asfalt), banrekordet är under 40 min. 

(Fredrik Öberg och Jonny Hjertström värmer upp och testar målgången)

På damsidan vann Skellefteås och Västerbottens duktigaste löpare just nu Maja Gren-Skogh 48:11. När man kommer i mål får alla sponsorpris, 

Återhämtningsmålet är nalta eljest det med, ingen sportdryck, ingen banan, nä här gäller långfil, ljusugnsbröd och rökt fläsk. Salt och gott.

Efter loppet brukar jag och många med mig simma/bada av i sjön. Idag var det 19 grader i luften. Förra året var det 30+ och då var det fler som badade. Jag simmade av ett kort tag idag, trots att sjön bjöd på lite vågor idag.

2015-07-25 20:15.


Kommentarer till blogginlägget


Lysande! Bara ryggproblem hindrade mitt deltagande, och då mest för bilfärdens skull.

PS Jonny stavar sitt namn Hjertström.
2015-07-26Ok får ändra till Hjertström.
2015-07-26Låter jättemysigt.
2015-08-05