FunBeat Tipsar

Vandra i Österrike bland glaciärer, alper & sjöar

Zell am See – Kaprun i Österrike är en välkänd skidort, men har du varit här även på sommaren? Föreställ dig, att du äntligen når toppen av berget Schmittenhöhe efter en lång och utmanande vandringstur. Solen värmer ditt ansikte och du glömmer nästan att andas - utsikten över de hisnande alptopparna är så obeskrivligt vacker. 

Orterna Zell am See och Kaprun, Österrike 

Pittoreskt, familjevänligt, trevligt och genuint. Dessa adjektiv brukar användas när Zell am See-Kaprun beskrivs. Zell am See ligger i regionen SalzburgerLand, omgiven av höga berg, sjö och glaciär. Sedan 1961 är orten en ”Luftkurort”, vilket betyder att luften i området är speciellt hälsobringande. Sjön Zellers vatten är klart och så rent att den har dricksvattenkvalitet. Några höjdmeter ovan, vid botten av glaciären Kitzsteinhorn ligger orten Kaprun. Här kan man åker skidor året runt!

Vandringsturer, klättring, bergsbestigning 

Spektakulära vyer, glaciärer, sjöar, höga alptoppar och djupa dalar ingår i ett vandringsäventyr i Zell am See-Kaprun. Regionen erbjuder ett imponerande utbud av vandringsleder, på ca 400 km, turer på några timmar, en heldag eller med övernattning i en alpstuga. Med alla slags vandrings- och klättringsturer – från enkelt och gemytligt till avancerad och professionell tur. Vill du vandra utan guide på Schmittenhöhe, Maiskogel och Kitzsteinhorn så tar du enkelt bergbanan själv upp. 

Kitzsteinhorn & Hohe Tauern 

Om det är din första vandring- eller klättringstur så kan en av de lokala bergsguiderna ta med dig till en av de vackraste utsiktsplatserna på Kitzsteinhorn, regionens enda glaciärområde. Kitzsteinhorn är inte bara SalzburgerLands högsta skidberg utan har även områdets högsta utsikt. Från panoramaterrassen på 3000 meter ser du bergstoppar och blå himmel så långt ögat kan nå. Har du tur kan det finnas snö så att du får ta några slaskiga skidsvängar i sommarsolen. 

Inte långt ifrån Zell am See-Kaprun ligger Österrikes största nationalpark – Hohe Tauern med landets högst berg Grossglockner. Området är naturskyddat men det finns många fina vandringsleder. 

Klicka här för att läsa mer

Eller varför inte testa en annorlunda vandring? En tur med en lama! Du får leda de snälla djuren samtidigt som de bär ditt bagage. 

Här bokar du din lama trekking

Klicka här för att se en panorama över Schmittenhöhe

Tips på bra vandringsapp

Med digitala kartor kan du enkelt planera alla vandringsturer (inkl. raster) i förväg. Du kan också dokumentera dina vandringsprestationer med den nya vandringsappen ”SummitLynx”. 

Klicka här för att ladda ner appen

2015-07-23 14:50.


Kommentarer till blogginlägget


ser härligt ut
2015-07-24


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.