Annica Johansson

Linde 6-timmars

I helgen var det dags för Linde 6-timmars, och det började verkligen inte bra. Inte nog med att jag hade sovit illa, jag kände mig ur slag och offside redan från början. Jag kände mig kantig, som om jag var en fyrkantig kloss som försökte ta mig igenom ett runt hål. Hotellet vi kom till var nog så charmigt, om än lite åldersdiget och vårt rum var utrustat en pytteliten toalettstol. Handfatet satt så lågt att JAG fick böja mig, och jag är inte den längsta personen i trakten.

Den där toaletten fick jag anledning att återkomma till, men själva uppladdningskvällen gick bra och var trevlig. Sen skulle jag försöka sova... Försök sova när toaletten porlar och skvalar som niagarafallet! Fanskapet läckte ju, och stod och fyllde på cisternen hela natten så jag somnade först halv sex på morgonen när älsklingen äntligen fick tyst på fanskapet.

Frukost äter jag normalt inte, men ett par ägg fick jag i mig i alla fall och det var ungefär det frukosten bestod av för samtliga gäster. Vi var på sin höjd tio personer i hela hotellet och allt var slut ändå. Lagom "glad" upptäckte jag att jag hade glömt packa ner tröja och strumpor till tävlingen. Så går det när man packar när man är offside.

Snabb visit till den lokala sportbutiken löste problemet, sen var det inte mer att bråka om. Jag som aldrig använder nya saker på tävling ska springa med ny tröja och nya strumpor. Hm. Efter en spartansk lunch, jag ville inte ha mycket i magen som skumpar runt, var det dags att springa. 6 timmar. "Jaja, det får väl gå," tänkte jag och hoppades på 35 åtminstone. Jag skulle testa en funktion i klockan också, då hade jag något att pyssla med. En mara vore ju kul.

Bild: Måtta och moderation, starten var inte överdådig åtminstone.

Efter ett par varv på den fina banan med sjöutsikt och omväxlande underlag måste jag besöka toaletten och tappade kontakten med mitt springsällskap, men det gjorde mig inte så mycket. Då slapp jag känna mig som ett ankare som drog ner farten hela tiden. Jag drog igång lite musik och ett avsnitt av Zombies, run (fast utan chases) och fördrev tiden för mig själv. Varv på varv försvann, och det var inte utan att jag mådde ganska bra. Det var ett spännande avsnitt, och långt.

Bild: Här blåste det en del emellanåt, då blev man sval igen.

3 timmar passerade, fortfarande kände jag mig helt okej. Vinden svalkade skönt på rakan längs vattnet strax efter vattenbordet, sen kom första uppförsbacken då jag fick trippa upp. Lite plant grus och sen en pyttebacke till, tre löpsteg bara så var man uppe på asfaltrakan mellan skolbyggnaderna. Där var det mestadels vindstilla och lite varmt, så då var det skönt att vinden kylt ner kroppen för här blev det varmt och svettigt annars. Trippa över kullerstenen, ner för den lilla backen och sen en nittiograderssväng så kom man upp på den långa raksträckan där tidtagningen låg och därifrån var det inte alls långt till vattenbordet igen.

Bild: Vätskebordet ställdes i lä, bra beslut. Där stod det bra.

Varv på varv. Plötsligt var det bara 30 minuter kvar och underläppen började nästan darra, för det var ju roligt! Jag hade fått kontinuerliga rapporter av älsklingen, jag höll tydligen ett väldigt jämt tempo och tuggade i mig kilometrarna i rask takt. "Klarar jag 45 på 6 timmar?" undrade jag och förstod inte var svaret betydde. Det tog ett tag att förstå att jag passerat 45. Att jag fartökat sakta men säkert ända sedan 35km. Jag började umgås med tanken att kanske klara 47 istället, och här inträffade något intressant.

Jag trodde nämligen inte att jag kunde fartöka mer, att jag nått gränsen och för att jag skulle komma i mål alls skulle jag behöva hålla farten bara. Benen lyssnade inte på det örat utan började öka farten igen. En mycket underlig upplevelse, de sista kilometrarna gick rasandes fort. Sista kilometern gick i 5:49 om inte Herr Garmin luras allt för mycket och det kan den mycket väl göra. Den fick stora problem med mina två toalettbesök nämligen och tyckte jag var en hel kilometer längre fram än jag verkligen var.

Bild: En av de allra sista varvningarna, nu visste jag att det var strid på kniven om det skulle bli pers eller inte. Därav minen av djup koncentration.

I slutänden blev det nytt personbästa med lite över 100 meter efter sämsta uppladdningen någonsin. Ibland är kroppen en makalös manick!

Efter loppet vankades det segermiddag med mina fina löparvänner, en rejäl påfyllning i form av supergod hemlagad pytt i panna och pannkakor med grädde och sylt till efterrätt, och sen sov jag som en klubbad kut hela natten!

Experimentet med klockan då? Jo, det visade sig att Virtual Partner drar en förskräcklig massa batteri, och man kan inte ladda 920xt under pågående pass, så den kan jag inte använda på lopp som varar längre än 10-12 timmar. Men klarade jag mig utan den funktionen på Stockholm Ultra förra gången ska jag väl klara mig den här gången också.

Jag ska runt!

2015-07-19 17:15.


Kommentarer till blogginlägget


Stort grattis! Vilket bra formbesked. :-) Häftigt att öka så mkt på slutet.
2015-07-19Tack :-)
Det var tydligen lite spännande i varvningen, både min fästman och Reima följde min framfart med intresse på slutet eftersom de ju visste hur snävt det var och vilket tempo jag skulle behöva hålla för att lyckas. De visste mer än jag egentligen, jag bara sprang. Sista 10 minutrarna sprang jag bokstavligen så fort jag kunde! Så häftigt att benen bara ställde upp, till och med då! :D

2015-07-19Härligt Annica! :-)
2015-07-19Låter ju jättekul!
2015-07-19Du såg fokuserad och stabil ut:) Hade planer på att delta men var otroligt sliten av långpasset dagen innan. Ja, och 6 timmar känns oändligt länge! På mina löprundor lägger jag ibland in flera varv runt Arenahallen bara för att få en känsla av att "varva" runt:)
2015-07-19Det var fantastiskt roligt, det var nog därför jag nästan blev ledsen när jag insåg att det snart skulle vara slut. Det har nog aldrig hänt mig förut, inte så starkt.

Tyvärr ska de flytta banan och döpa om loppet till nästa år, jag tyckte banan var perfekt. Men jag var nog den enda som gillade backarna, den svalkande vinden och det omväxlande underlaget.
2015-07-19Kul att känna att ett lopp fungerar. Det är en härlig känsla. :-)

Gillar du backar, vind och omväxlande underlag borde du komma till Skövde i mars. Där får du allt detta (plus moms ibland). :-)
2015-07-19Ledsen när du insåg att det snart skulle vara slut? :-) Wow! Jag tror jag skulle vara ganska glad. ;)
2015-07-19Sylvia, tyvärr är det helgen innan Stockholm Ultra, jag springer 100km då annars hade jag gärna varit med på ultrafestivalen i år :-)

Ingmari, när man hamnat i det där magiska tillståndet av flow vill man inte lämna det. Bara stanna där så länge som möjligt. Det är världens kick :-)
2015-07-19Eller vänta nu, mars?!?

Går inte Skövde nu i augusti? *förvirrad*
2015-07-19Linde 6-timmars, vad är det för lopp?? Nu blir jag nyfiken! Det kanske jag också vill springa känns det verkligen som. Skövde har jag sprungit och håller med Sylvia om att det är toppen, men detta ligger ju väldigt bra i tiden. Mycket nyfiken, som sagt.
2015-07-19GRattis!!!!

2015-07-19Åsa, kolla här: http://if114sport.vpsite.se/linde-6-timmars-18-juli-2015

Tack Shamala! :D
2015-07-19http://if114sport.vpsite.se/linde-6-timmars-18-juli-2015

Försöker få in länken utan radbrytningen :-)
2015-07-19Vad kul det låter! Jag är sååå imponerad! :D
2015-07-20Grattis!
2015-07-20Tack :-)

6-timmars är en väldigt trevlig tävlingsform faktiskt :-)
2015-07-20Ja, det går ett 6-timmarslopp i Boulogneskogen i Skövde första helgen i mars månad. Ett jättetrevligt lopp där vädret varierar ordentligt från år till år så det är alltid lika spännande. :-)

Festen efteråt är också en härlig bonus! Eller hur Åsa? ;)
2015-07-21Aha, jag trodde först du menade ultrafestivalen nu snart, men sen såg jag att du hade skrivit mars och så veckovill kan man ju inte vara :-)

Det tål att övervägas, absolut. Fast finns det inte risk att det fortfarande är ganska mycket vinter?
2015-07-21Jodå, det finns goda risker för det. För två år sen var det typ -10 grader när vi startade och när målskottet ljöd. Sen har det något år varit rätt mycket snö och is kvar så Reima & Co har fått "städa" banan. I år var det jätteblåsigt och kallt i motvinden. Så alla varianter finns. :-)
2015-07-21Då gäller det att stanna strategiskt, strax efter mattan, om man vill slippa frysa häcken av sig medan man väntar på mätningen :-)
Eller ha snäll support på plats som kan komma med överdragskläder, annars kan det kanske bli onödigt plågsamt.
2015-07-21Jag lyckades inte med någotdera för maken sprang också och jag hade bara 168 m, av 1200, kvar till mattan och istappar i håret.

Trevligt lopp hursomhelst för vilken ultraräv som helst. :-)
2015-07-21Oj, det later som att det blev kallt!! Stackare! Fast det kanske man kan ta om det gått bra och man haft roligt :-)
Jag ska definitivt ha Skövde i åtanke när jag börjar planera igen, jag har inte kommit dit hän än att jag börjat spika några egentliga planer för 2016.

2015-07-21Kan bara instämma med Sylvia att Skövde i mars är riktigt bra. det något osäkra väderläget får man se som en bonus! Hela helgen var hur kul som helst så det kan verkligen rekommenderas.
2015-07-22Det låter lite spännande också, de flesta 6-timmars jag sprungit har varit inomhus eller på sommaren så jag har inte behövt planera för uppföljningen så himla noga. Det löser sig alltid, typ :-)
Men om det kan vara vinterväder får man tänka till lite, både vad gäller löpningen och hur man tar hand om sig efteråt.

Sen brukar alla arrangemang Reima ställer upp och hjälper till med vara genomtänkta och bra, så redan det är en kvalitétsstämpel om inte annat. :-)
2015-07-22


Arkiv

 2019
 augusti (2)
Samvetet har talat
Känner mig stark
 juni (2)
 maj (3)
 april (3)
 mars (3)
 februari (4)
 januari (2)
 2018
 december (6)
 november (8)
 oktober (5)
 september (3)
 augusti (2)
 juli (5)
 juni (5)
 maj (6)
 april (5)
 mars (7)
 februari (10)
 januari (3)
 2017
 december (6)
 november (1)
 september (4)
 augusti (3)
 juli (2)
 juni (1)
 maj (3)
 mars (2)
 februari (1)
 januari (5)
 2016
 december (5)
 november (3)
 oktober (6)
 september (3)
 augusti (12)
 juli (2)
 juni (7)
 maj (6)
 april (2)
 mars (2)
 februari (3)
 januari (6)
 2015
 december (1)
 november (5)
 oktober (6)
 september (6)
 augusti (6)
 juli (4)
 juni (5)
 maj (3)
 april (13)
 mars (11)
 februari (8)
 januari (7)
 2014
 december (13)
 november (12)
 oktober (4)
 september (7)
 augusti (11)
 juli (8)
 juni (8)
 maj (10)
 april (11)
 mars (13)
 februari (14)
 januari (18)
 2013
 december (11)
 november (14)
 oktober (6)
 september (6)
 augusti (9)
 juli (7)
 juni (9)
 maj (12)
 april (10)
 mars (17)
 februari (16)
 januari (15)
 2012
 december (11)
 november (11)
 oktober (2)
 september (10)
 augusti (8)
 juli (13)
 juni (9)
 maj (9)
 april (11)
 mars (15)
 februari (19)
 januari (12)
 2011
 december (16)
 november (17)
 oktober (18)
 september (14)
 augusti (9)
 juli (14)
 juni (19)
 maj (16)
 april (19)
 mars (24)
 februari (17)
 januari (27)
 2010
 december (22)
 november (20)
 oktober (24)
 september (19)
 augusti (13)
 juli (27)
 juni (11)
 maj (21)
 april (22)
 mars (15)
 februari (15)
 januari (21)
 2009
 december (22)
 november (25)
 oktober (26)
 september (11)
 augusti (27)
 juli (17)
 juni (15)
 maj (21)
 april (18)
 mars (25)
 februari (18)
 januari (23)
 2008
 december (22)
 november (21)
 oktober (21)
 september (24)
 augusti (19)
 juli (12)
 juni (16)
 maj (13)
 april (20)
 mars (14)
 februari (17)
 januari (16)
 2007
 december (21)
 november (15)
 oktober (10)
 september (14)
 augusti (22)
 juli (13)
 juni (18)
 maj (21)
 april (17)
 mars (21)
 februari (10)
 januari (9)
 2006
 december (3)