eva Samuelsson

Skiträdd

inspirerad av två tuffa löpartjejer här på FB som kör morgonrunder så kunde ju jag inte vara sämre.........

Uppe med tuppen eller jag en morgontrött tupp då kanske var det dax att knyta på sig löppardojjorna och ta En sväng på sotenleden. 

Början var trög men sen fick jag in ett bra lunk. Över stock och sten bar det iväg. Gällde att hålla blicken på stigen och tungan rätt i mun. Hatar när jag springer in i spindelnät . Uppe på bergen var solen het och det blev varmt, var skönt när man kom in i skogen. där var det forfarande lite fuktigt och dofterna lite starkare och friskare. 

Flyt i ben och andning , musiken perfekt,  stigen ligger på en gammal igenvuxen väg och lövträden och granarna blidkar en lång grön tunnel, och jag känner mig sådär pirrigt glad i hela kroppen och njuter av vår svenska vackra natur.... DÅÅÅÅÅ ser jag något i ögonvrån ung i knähöjd.....AAAAAAAAAHHHHHIIIIIII skriker jag , där kommer en svart hund med öronen flaxande i vinden och tungan hängandes som en slips ut ur munnen. I kopplet efter hänger ägaren och viker sig av skratt över att jag blev så skiträdd......... Hahahahaha ja jag skrattade ja oxå måste sett väldigt kul ut. Blev rejält rädd då jag trodde jag var helt själv i skogen. Har skrattat flera gånger u det dagen då jag tänkt på detta. .

Var väldigt roligt att springa terräng, det liksom händer något hela tiden och idag var det nya stigar som testades. Värsta biten var genom en kohage, vi delade liksom stig. Här var det riktigt svårt att springa då kossorna trampat så man vrickade fötterna hela tiden. Här var det oxå björnbärs snår, tistlar vilket gjorde att benen såg lite ruffliga ut när man kom hem. Tuffaste biten idag var att klättra uppför ett ganska brant berg och sedan ta sig nerför. Någon löpning kan man ju inte kalla det för heller men kul var det. Väl nere på vägen igen var det dax att styra stegen hem så det blev lite landsvägsjoggning innan Peter kom och hämtade mig . Fick ihop något över 14 km . Nästa gång ska jag vara ute i två timmar så får vi se vart jag hamnar . 

2015-07-17 20:23.


Kommentarer till blogginlägget


Kul! Jag springer också mycket terräng och gärna tidigt på morgonen. Älskar att se tillvaron vakna. Och terräng är så mycket mer än att springa på asfalt, för både kropp och själ.
2015-07-18Åh härlig läsning! Inte att du blev rädd, det var kul;). Bra jobbat!
Visst är mornarna härliga! Ger fina intryck att njuta av under dagen.
2015-07-18Problemet är väl att antingen får jag gå upp tidigt då jag vaknar, typ fem, men så tycker jag att jag kan ligga en liten stund till, är ju trots allt semester och då vaknar jag vid åtta och tycker hela dagen gått. Men denna runda gav mersmak och är en del av tredagars loppet som kommer senare i sommar , icebugg west coast trail .
2015-07-18Om man råkar vara ute i naturen ca kl 5 på morgonen, så är det bra att ta med en tuta, ringklocka eller rent av ett litet överfallslarm. Morgontrötta rävar, rådjur, kaninungar, grävlingar och katter springer ofta rakt på en eftersom att vi människor ska liksom inte skutta runt i skogen vid den tiden. Att få ett rådjur i sidan är inte det minsta gulligt. Kanske ett tips för alla adrenalinjunkies, ut och kuta och möt dagen med lite spänning :)
2015-08-14Jahaja tack för tipset, här är det ju en hel del vildsvin i markerna och dom lär nog inte vara så roliga att väcka 😖😖😖

2015-08-14Under Tjejmilen i helgen (jag var tävlingsläkare) var det en av damerna som krockade med en råbock mitt på dan (och mitt på Djurgården).
2015-09-07Min erfarenhet är att det räcker med en större hund eller ett lamm på 30 kg för att fälla en fullvuxen löpare. Hoppas att arrangörerna har en försäkring som täcker personskador pga dålig avlysning av vilt från tävlingsbanan. Vid O-ringen så finns hantering av vilt i tävlingsområdet som en kontrollpunkt innan tävlande släpps in i området. (bra även för viltet)
2015-09-07