FunBeat Tipsar

1572 MTB Challenge Motala & Trek International Sprint Challenge (31/7-1/8)

Årets upplaga av 1572 MTB Challenge Motala går av stapeln 1 augusti 2015 i Motala. Banan mäter 65 kilometer singletrack och trots en del utmanande stigningar är den gjord för att passa alla nivåer av tekniskt kunnande. 

Banan

Arrangörerna har valt att lägga banan i vackra miljöer kring Motala, med partier där både elit och motionärer kan utmanas. Banan består av stigar, skogsväg, grusvägar och vissa asfaltssträckor, är rytmisk utan tekniska svårigheter, stigarna mjukt böljande och många av körvägarna som används har använts av många generationers bönder, men sedan lång tid mest av oss alla som trivs med att röra sig i skog och mark.

”Vår ambition med 1572 MTB Challenge, Motala är att skapa ett arrangemang som går ett steg längre. Istället för att fokusera på en historisk tradition, en plats eller ett evenemang, vill vi fokusera på att deltagare, sponsorer, utställare, publik och övriga samarbetspartners blir sedda som individer där samhörighet och glädje blandas med kittlande utmaningar och upplevelser att bära med sig länge Att vi dessutom ger dem en unik bana där Motalas vackra omgivningar lyfts fram och ett tävlingscentrum långt utöver det vanliga gör att vi hoppas kunna utveckla loppet till ett årligt återkommande och välkommet evenemang i idrottssverige”, berättar tävlingsledaren Anders Öhrström.

Karta över banan

Vad står då "1572" för?  Jo, 1572 är sträckan i kilometer mellan Sveriges nordligaste och sydligaste punkt...

Mer info om tävlingen hittar du här.

Trek International Sprint Challenge - fredagen den 31 juli

I samarbete med huvudsponsorn Trek, arrangeras fredagen den 31 juli, ”Trek International Sprint Challenge” i Motala Stadspark, bara ett stenkast från Motalas vackra hamn och det välkända torget i centrum. 

Den tekniska och snabba XCE-banan med uppbyggda hinder såsom vatten, hopp och en spektakulär velodromkurva mitt i det rymliga festtältet ger både åkare och publik något alldeles extra.

Mer info om tävlingen hittar du här

2015-07-09 22:53.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.