FunBeat Tipsar

Lisa Nordén blir ny ambassadör

Få idrottare har varit lika betydelsefulla för sin sports framfart som Lisa Nordén. OS-silvret i London 2012 och det efterföljande Bragdguldet var gnistan som fick triathlonsporten att explodera i Sverige. Nu kan vi stolt berätta att Lisa Nordén blir ambassadör för Sveriges största triathlontävling Vattenfall World Triathlon Stockholm – där hon även själv kommer tävla den 22 augusti.

 Det är en stor ära för mig. Det är en tävling som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst med tanke på segern 2012 och dessutom är Stockholm min hemstad, säger Lisa Nordén.

Vattenfall World Triathlon Stockholm är en VM-deltävling men också ett lopp för motionärer där förra årets upplaga blev helt fullbokad med 4500 deltagare.

– Det är häftigt att tävlingen växt sig så stor och bekräftar verkligen att triathlon blivit en folksport. Som ambassadör kommer stötta utvecklingen och hjälpa tävlingen att växa ytterligare. Jag vill få så många som möjligt att ta chansen och uppleva sporten triathlon – inte minst i Vattenfall World Triathlon Stockholm, fortsätter Nordén.

– Lisa Nordén har varit en fantastisk ambassadör för triathlonsporten i flera år. Vi är därför otroligt stolta och glada över att hon nu också vill vara ambassadör för vår tävling, säger Carl-Henric Stjerna, VD på Lagardére Unlimited Events som tillsammans med Svenska Triathlonförbundet arrangerar Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Vattenfall World Triathlon Stockholm går av stapeln den 22-23 augusti. Damerna i VM-deltävlingen tävlar under lördagen, herrarna på söndag. Motionstävlingen äger rum på söndagen och där finns endast ett hundratal platser kvar.

Läs mer om Lisa Nordén och hennes tävlingar på: lisanorden.se

Om Vattenfall World Triathlon Stockholm:

Sveriges största triathlon den 22-23 augusti i Gamla Stan, Stockholm. Ett motionslopp och en VM-deltävling i ett. Förra året sålde tävlingen helt slut på motionssidan då över 4000 triathleter tog sig an simning, cykling och löpning i hjärtat av Stockholm.

Mer information om loppet hittar du på stockholm.triathlon.org

2015-07-09 15:31.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.