FunBeat Tipsar

Gör hälsotestet och se om du äter rätt

Testa dig själv – Äter du bra?

Att träna en eller flera gånger i veckan kräver extra energi. Ännu mer om du dessutom är i den åldern då du fortfarande växer. Det är mycket mat som måste tillföras kroppen och dessutom mat av bra kvalitet. För du bygger inte en stark och vältränad kropp på bullar, läsk och snabbmat. Det du behöver få i dig är rätt mängd kolhydrater, protein och fett, samt  näring i form av järn, C-vitamin, D-vitamin, kalcium m.m.

Många av oss som tränar och lever aktiva liv äter säkert redan bra, men vi är nog många som också behöver förbättra våra matvanor. Kanske genom att börja dagen med att äta en större och bättre sammansatt frukost, byta ut läsken mot vatten eller ett glas mjölk, äta mer grönsaker och lägga till en näve nötter varje dag.

Testa dina matvanor här!

Nu kan du testa dina matvanor med hjälp av AXAs hälsotest på länken nedan:

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA HÄLSOTESTET

Här kan du se hur mycket energi du gör av med och hur mycket du får i dig. Du kan också se om du får i dig tillräckligt med protein, järn, kalcium m.m.

2015-07-05 10:30.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.