FunBeat Tipsar

Rapport från Bagheera Fjällmaraton Sälens Fjälläger

Under 25-28 juni tränade deltagarna på Bagheera Fjällmaraton Sälens fjälläger i Sälenfjällens omgivningar med bas i Tandådalen. Lägret som arrangerades för andra året i rad lockade i år tolv stycken löparmotionärer utspridda från stora delar av Sverige (och Danmark). 

Fokus på lägret var att bredda kunskapen och erfarenheten kring löpning på olika underlag med extra fokus på kalfjället. Deltagarna fick uppleva ett brett spektra av pass där innehållet varierade mellan löpning på fjälleder, fjällmyrar, fjällorientering i obanad terräng, löpteknik i backe, intervaller i myr etc.

Då vädergudarna visade sig från sin allra bästa sida bjöds det på fantastiska löpturer i strålande solsken under de två sista dagarna. 

Deltagarna strålade med solen och kämpade till sista passet som avslutades med en kortare tur på Hundfjället för halva gänget och ett riktigt långpass över kalfjället från Stöten till Tandådalen för andra halvan. 

Varje deltagare blev filmad och fick individuell uppföljning om vad han/hon kan tänka på att utveckla för att bli bättre löpare av lägrets erfarna löparcoacher.

Flera av deltagarna kommer tillbaka till Sälen för att delta vid Bagheera Fjällmaraton Sälen den 29 augusti och tog lägret som en förberedelse för vad som där väntar, medan andra tränade för andra lopp eller bara för upplevelsen att få springa i fjällmiljön.

2015-07-03 11:33.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.