FunBeat Tipsar

Över femtusen deltog i JUST DO IT WEEKEND i Stockholm

I helgen samlades över fyratusen tjejer för att springa Nike Women’s 10k – som för första gången anordnades i Stockholm. Loppet är en del av Just Do It Weekend som består av två dagar helt dedikerade till träning och löpning för tjejer. Stockholm är det sista stoppet i en världsomspännande turné som engagerat mer än 200 000 kvinnor att träna och springa tillsammans i över 13 länder.

Nike Women’s 10K Stockholm 

På lördagskvällen den 27 juni samlades löparna i Kungsträdgården, i hjärtat av Stockholm för att värma upp tillsammans med Icona Pop och göra sig redo för att sätta nya personliga rekord eller uppleva sitt livs allra första lopp. Två legendarer inom löpning, Paula Radcliffe och Joan Benoit Samuelson såg till att farten hölls uppe bland de som sprang loppet som gick från Kungsträdgården via Gamla Stan och Slussen för att sedan vika av på Söder Mälarstrand. Efter ett par kilometer i den ljumma sommarkvällen och genom ett soldränkt Södermalm tog sig löparna upp på etappen via Västerbron, ett kraftprov som belönades med utsikten över Stockholms innerstad innan färden fortsatte längs Norr Mälarstrand och förbi Stockholms Stadshus. Efter 10 kilometer var det dags att gå i mål - tillbaka i Kungsträdgården. Av de tusentals tjejer som deltog i loppet var det Frida Lundén som snabbast tog sig runt den 1 mil långa sträckan på tiden 35 minuter och 25 sekunder.

NTC Tour 

Söndagen den 28 juni drog igång tidigt för de 1000 tjejer som var anmälda till Nike+ Training Club Stockholm, en heldag tillägnad åt svettdrypande aktiviteter och träningsupplevelser fyllda av energi. Nike Master Trainers Kirsty Godso och Marie Purvis rivstartade dagen med ett gemensamt träningspass i Kungsträdgården som övergick i olika klasser från NTC Yoga till NTC HIT, NTC Urban Dance och NTC Barre Move – alla utplacerad på några av Stockholms mest symboliska platser. På eftermiddagen höll Icona Pop i ett fartfyllt träningspass för alla deltagare mitt i Kungsträdgården och som avslut på dagen samlades alla tjejerna för NTC Power Finale och för att fira sina resultat från dagen tillsammans.

SNKR Studio 

På onsdagen den 24 juni slog Nike upp dörrarna till SNKR Studio, sin första plats någonsin helt dedikerad till sneakersmode bara för tjejer. I fem dagar hade alla som ville möjlighet att upptäcka innovationen och designen bakom några av Nikes mest ikoniska sneakers. Nike SNKR Studio innehöll en mängd olika personliga och inspirerande aktiviteter, så som NIKEiD, kreativa snör- och smyckesstationer, sneakerpedikyr och inspiration till hur du bäst stylar dina sneakers. På plats fanns också en pop-up butik som erbjöd en exklusiv kollektion från Nike Sportswear och utvalda sneakers.

2015-06-29 20:06.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.