FunBeat Tipsar

Jörgen Brink till Stockholm Rollerski 27 juni

Stockholm Rollerski, som avgörs lördag 27 juni, får en riktig långloppsstjärna på startlinjen, då Jörgen Brink är en av de som anmält sig. Med sig har han större delen av långloppsteamet Lager 157 Ski Team.

Stockholm Rollerski arrangeras i år för tredje året och är Sveriges näst största rullskidlopp. Loppet är ett av två seedningsgrundande rullskidlopp för Vasaloppet.

Förutom flera välmeriterade rullskidåkare ansluter nu alltså också långloppsteamet Lager 157 Ski Team med Jörgen Brink som största namn.

– Vi tycker såklart att det är fantastiskt roligt att vi lyckats locka hit så meriterade åkare, säger Jonny Engel från OK Ravinen, tävlingsledare för Stockholm Rollerski. Vi jobbar just nu för fullt för att få de sista detaljerna på plats för att Jörgen och alla andra deltagare ska få en härlig upplevelse och bra tävling här hos oss.

I herrklassen är det många starka namn till start. Från Lager 157 kommer förutom Brink även Markus Ottosson, Marcus Johansson samt nyförvärven Audun Laugaland och Gustav Eriksson. I startlistan finns också vassa rullskidåkare som Karl-Johan Westberg, Borås SK, Robin Norum , IFK Umeå, Victor Gustafsson, IFK Mora, Axel Bergsten, IFK Skövde och Johannes Andersson, Ski Team Skåne.

I nuläget saknas dock riktiga ess damklassen.

Stockholm Rollerski är första deltävlingen i Ski Team Sweden Roll Cup, en rullskidcup som består av fem tävlingar. Dessutom blir loppet faktiskt historiskt då det för första gången någonsin kommer att delas ut FIS-poäng på ett rullskidlopp.

Loppet startar inne på Medborgarplatsen och går på gator och cykelvägar i de södra förorterna innan åkarna går i mål vid Globen City.

Under lördagen avgörs två andra lopp som tillsammans med Stockholm Rollerski utgör Stockholm Challenge; Stockholm Ride, ett motionslopp på landsvägscykel och Stockholm Trail, ett terränglopp.

Stockholm Challenge arrangeras av orienteringsklubbarna OK Södertörn och OK Ravinen, samt av cykelbutiken Bonne Mécanique.

Läs mer på: www.stockholmchallenge.se

2015-06-24 09:18.


Kommentarer till blogginlägget


Det blev ett kanon lopp i dag:))
2015-06-27


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.