FunBeat Tipsar

Apollo Liveboard - unika och häftiga träningsresor med båt i Turkiet

Researrangören Apollo arrangerar något de kallar för Liveaboard – annorlunda träningsresor där hotellet är utbytt mot en traditionell turkisk båt.

Under en vecka seglar man på den fullt utrustade båten i den turkiska skärgården och genomför inspirerande träningspass både på land och till havs. Man tar deltagarna till de bästa platserna för dagens träning, äter god, nyttig och vällagad mat, och tränas av professionella svenska instruktörer.

Det här är verkligen en unik och häftig upplevelse – sugen på att följa med?

Liveaboard är ett vedertaget begrepp inom dykning och surfing, där deltagarna bor, äter och tränar på en båt, komplett med all service. Apollos Liveaboardkoncept bygger på en klassisk båtsemester på en Gület, med fokus på olika träningsformer. Med på varje båt åker Apollos duktiga och inspirerande svensktalande träningsinstruktörer.

Många olika inriktningar

Varje Liveaboard-resa hos Apollo har olika inriktningar. Varje vecka har ett unikt upplägg, men gemensamt för alla båtar är att man tränar, sover, äter och umgås på en vacker och charmig båt med en rutinerad och professionell besättning.

Du kan till exempel följa med på någon av följande resor:

 • Liveaboard Trailrun med Urban Tribes
 • Liveaboard Open Water – simsafari på båt
 • Team Snabbare Sea Camp Deluxe – Liveaboard
 • Liveaboard ÖTILLÖ Swimrun Camp
 • Liveaboard Adventure Racing by Team Peak Performance

Så här kan en typisk Liveboardcamp se ut - ÖTILLÖ Swimrun Camp

Liveaboard ÖTILLÖ Swimrun Camp arrangeras nu för andra gången. Under en vecka (18-25 oktober 2015) reser du i den turkiska skärgården, tränar och har den fullt utrustade båten som hotell. Tränarna är erfarna ÖTILLÖ-atleter och kommer att ge dig många tips och råd på hur du kan bli ännu snabbare. Följ med och bli en bättre swimrunner!

ÖTILLÖ handlar om erfarenheten att förflytta sig snabbt över stora distanser på land och i vatten. ÖTILLÖ handlar om glädje att upptäcka nya platser och nya upplevelser i lag med likasinnande. Turkost kristallklart vatten, ljumma vindar, simning i öppet vatten, sol och bad. Löpning i tung terräng längs den Lykiska leden, längs branta berg, över karga knallar. Simning till idylliska isolerade stränder, pittoreska vikar och antika ruiner. Apollos Liveaboard navigerar till de bästa spotsen för dagens Swimrunträning och det bästa med Liveaboard är att man har direkt tillgång till träningsarenan - land och vatten. Besättningen passar upp och tar hand om deltagarna på bästa sätt. Det man fokuserar på är de viktiga delarna träning, energi och återhämtning.

Fokus på individen – inte prestationen 

På Apollos träningsläger är upplevelsen alltid central. Inte prestationen. Man ger utrymme för individen att utveckla sina färdigheter för att kunna prestera maximalt i tävling om det är det som är målet, eller för att individen skall kunna hitta ett nytt sätt att upptäcka sin omgivning och hitta nya vänner att göra det med. Träningsveckorna bygger på individuell utveckling, inom terränglöpning och inom simning i öppet vatten. Men framförallt, inom Swimrun där det gäller att lära sig kombinera dessa två grenar optimalt. Vad för tricks och fix skall man kunna? Vad är viktigast för att vara snabb i och ur vattnet?

Vem kan delta 

ÖTILLÖ Swimrun Camps är ett mixed camp och passar den inbitne swimrunnern som vill utvecklas och bli bättre, kvinna som man. Fokus ligger på moment kring tävlande i Swimrun och upplevelsen är viktig.

Nivåer 

Liveboardveckan passar de som tidigare gjort swimrun eller triathlon:

 • Medel: Har gjort swimruntävling eller triathlon tidigare. 
 • God: Har gjort Ötillö eller triathlon långdistans ex. Ironman.

Programmet:

ÖTILLÖ Swimrun Camps är uppdelade i traditionella förmiddags- och eftermiddagspass. Man fokuserar på terränglöpning, öppet vatten simning och på Swimrun. Mot slutet av veckan kommer man ha möjlighet till lite längre dagar om gruppen vill där passen går upp i tidslängd och distans. En sprinttävling dyker upp längs vägen också. Stort fokus ligger på att träna, inte lika mycket på instruktion. Däremot kommer alla få coaching av några av de bästa inom sporten i den mån det önskas. Självklart kommer mycket kretsa kring utrustning, tips och olika tekniker för att snabbast ta sig fram i en oerhört vacker och häftig miljö. Eftersom fokus är simning i öppet vatten kan ändringar i den planerade färdvägen ske, vilket kommer ge en unik upplevelse. Beroende av dagens väderförhållanden och av säkerhetsskäl kan rutten komma att ändras. Var beredd på en vecka att minnas. Det kommer berättas anekdoter, pratas om kost, dryck, träning och sömn.

Bra att veta:

En Liveaboard är en upplevelse i sig. Båten är ditt hem under hela veckan, du äter, sover och umgås, men framförallt tränar du i mängder. Apollo tar dig till platser som bara kan nås med båt, äter hemlagad lokal mat och njuter av de pittoreska vikarna, naturen och överdos av träning. Mellan träningspassen finns goda möjligheter till återhämtning och total avkoppling. Man utlovar shoppingfria områden och lugna kvällar. Läsa, snorkla, fiska eller bara vila är några av de långsamma aktiviteterna som erbjuds på båten. Sällskapsspel, rövarhistorier, pill med utrustning är andra aktiviteter att roa sig med. Att bo på båt är lite speciellt. Båtens har ett begränsat utrymme och det ställer krav på både deltagare och ledare. Det ger en stor frihetskänsla att befinna sig på båt, samtidigt som det kräver att alla som är med på båten vet vad som förväntas av varje passagerare.

Instruktörer:

Några av de bästa ÖTILLÖ atleterna kommer guida och träna dig under Liveaboard. Ledarna är erfarna och har kört flera tävlingar tidigare. Beroende på deltagarantal kommer fler ledare medfölja.

Mikael Rosén - Sannolikt Sveriges bästa siminstruktör när det gäller öppet vatten simning, svensk förbundskapten i Öppet Vatten, har tränat vuxna simmare och triathleter sedan 2002. Som aktiv har Mikael vunnit Vansbrosimmet tre gånger och är den ende som vunnit tävlingen såväl med som utan våtdräkt. 

Mats Andersson - en av de fyra som gjorde vadet för 10 år sedan, som sedan blev ÖTILLÖ. Mats har deltagit i varenda tävling producerad av ÖTILLÖ.

Praktikaliteter;

 • Max antal deltagare per båt är 16 personer.
 • Båten inkluderar kapten, matros, kock och professionell licensierad turkisk guide vid de tillfällen detta är krav.
 • Båtarna är handplockade och anpassade efter veckans träningsprogram liksom båtens rutt.
 • Min 10 deltagare för genomförd resa.
 • Helpension fram till frukost dag 8.
 • 3 liter vatten per dag. 1 måltidsdryck till lunch (läsk eller juice). 1 måltidsdryck (läsk, öl eller vin till middag).
 • Sängkläder
 • Träning enligt program

Mer information om Apollos Liveboard resor hittar du här

2015-06-14 16:17.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.