Janne Johnsson

Raceplaner

Kort sammanfattning av årets träning. Jag har tränat massor! Jag hade som rekord att passera 100 mil löpning och cykel v26, det var 1999. I år gjorde jag det v19 med den skillnaden att jag i år dessutom hade 48 simpass och 25 funktionellträning. 11 timmar/vecka i snitt under året och faktiskt tyckt det varit kul hela tiden. Tappat lite på slutet med ett par slapp perioder som gör att jag tänker träna en vecka till trots att planen var att det skulle vara slut nu. Det gör inge förutom att ett i normala fall a-lopp (litet a), DM 5000m, blir lidande.

Dax för en bild, så här glad lyckades jag se ut efter årets störst motgång 

RacePlanerna för loppen innan Motala.

25/5 5000m: Planen är att gå ut för en tid under 19, persa klarar jag inte med träning ända inpå loppet. Minsta känning så går jag ner, inget viktigt lopp i år (tyvärr). (Om veckan innan blir lite skral priar jag långtur på cykeln dan innan vid väder)

31/5 Halstahammar OlympiskTri. Inga mål. Testa nya våtdräkten. Plan: Simma lugnt :-), ta i 2:a halvan om det känns bra. Ge allt på cykeln. Gå ut hårt 1:a halvan på löpningen.

6/6 Gavletrailen. Inte tävlingsfart, ett hårt träningspass.

7/6 FjärranTri. Prova dräkten (säger inte vilken :-)). Köra som attan i simningen, bassäng å våtdräkt. Försiktig cykling men sen prova att springa fort. Växlingarna ska vara bra.

13/6 SM Sprint. Det här blir mitt A-lopp. Det här är en distans jag suger på. Jag är helt enkelt för långsam på cykeln, kan inte simma och farten räcker inte på löpningen så målet får bli: Övre halvan och under 1h 10 skulle vara kul. Plan: Tänker chansa och ge allt på simningen, bära eller brista. Efter det är det bara fullt ös som gäller.

14/6 Uppsala OlympiskTri. Om simningen klaffade igår så kör jag riktigt hårt på den. Cykla stenhårt men inte huvudlöst. springa avslappnat (ev köra på lite i backen).

15/6 LoT Gävle. Deltaga springa med Lena undrer 60 på milen.

Avslutar med en bild till. Från SM i duathlon (okej då RM om det ska vara så noga), Prispallen H50. Helt nöjd med det loppet.

2015-05-17 14:12.


Kommentarer till blogginlägget


Kul med mycket tävling framöver! Den kanske ger det lilla extra inför storloppen i sommar :-)
2015-05-17Imponerande träningsmängd och du har verkligen en genomtänkt plan och strategi! Kan man få en släng av strategi-plans-sleven kanske😜
2015-05-19Aktare Viveka så jag inte svarar :-) men en liten släng ska du få. Du sprang bra igår men vad ville du med loppet? Ville du testa eller lära dej något och gjorde du det? Ojojoj nu håller dt på att bli uppsats slutar nu så är det bara en liten slev ;-)
2015-05-19Bra där! Är nog för kallt i vattnet i Hallstahammar för mig...
2015-05-19Bra fråga! Återkommer med mitt svar efter liten fundering;)
2015-05-21Härligt att läsa Janne. Lika bra att gå "All in" på tävlingar och sedan justera planen om den blir för tung. Det här blir en toppensäsong :-)
2015-06-02