FunBeat Tipsar

På cykel i Österrike - för träning, adrenalinkick eller lugn tur?

© Österreich Werbung/Himsl

Alla varianter finns i Österrike! Det mysiga landet med sin vackra, fascinerande natur och sin mångfald av cykelleder bjuder in alla aktiva livsnjutare till exceptionella naturupplevelser. 

Som mountainbike– eller downhillälskare, familj, par eller bara du själv – här finns rätt utmaning och tempo för alla. Längs dalgångarnas cykelstigar finner du hotell och alpstugor där matpaus eller övernattning enkelt kan göras.

Upptäck cykelparadiset Wagrain-Kleinarl

I den östra delen av alperna, ca 1 timme söder om Salzburg, ligger byarna Wagrain-Kleinarl. Omgivna av ett fantastiskt alplandskap är Wagrain-Kleinarl en perfekt destination för din aktiva cykelsemester. Utmana dig i cykelparken, på en stig på hög höjd eller njut bara av alpnaturen lugnt i dalen.

© Österreich Werbung

20 cykelleder med olika svårighetsgrad

I Wagrain-Kleinarl kan du välja mellan cirka 20 cykelleder som passar olika smaker och erfarenhet – för familj, hobbycyklist eller proffs. Cykel är det perfekta sättet att uppleva så mycket som möjligt av de vackra alporterna. 

Baierwald-rundan är en enklare tur utan så många fallhöjdmeter liksom turen till Tour zum Jägersee. För mer utmaning och fina vyer borde du testa den 33 km långa Frauenalmrunde-turen. 

Generellt får du nog förbereda dig på lite brantare stigningar om du vill komma en bit upp på berget. Vill du spara på krafterna kan du ta med cykeln gratis i gondolen Flying Mozart, både upp och ner. En rast borde du planera in. Att sitta på bergstoppen, dricka en kopp kaffe och beskåda utsikten är en del av njutning och semester.

© Österreich Werbung

© Wagrain-Kleinarl Tourismus

Mountain Bike Park

Är du mer sugen på adrenalinkick är Wagrains Mountain Bike Park det rätta stället. Här finns leder i olika svårighetsgrader på 300 höjdmeter. 

”Symphony” och ”On Air” ger den adrenalinsugne en utmaning och leder hela vägen tillbaks till dalen där man kan fortsätta leka i Slopestyle Park. På toppen av rutterna startar "Monster Wall Ride" som har lärt många vart gränsen går. 

Mindre erfarna cyklisterna kan testa lite lättare downhill- och freeriderleder i parken. När du kommer ner har du lärt dig minst två saker. Det ena är varför det heter Mountainbike och det andra är att det är helt underbart att pusta ut medan du gratis tar cykeln med upp i kabinbanan ”Flying Mozart”, för att testa igen.

Mer information:

Hitta till Wagrain-Kleinarl

http://www.wagrain-kleinarl.at/en/summer/service/arrival.html

Cykelpark i Wagrain

http://www.austria.info/se/sommar-osterrike/mounta...

Cykel- och Mountainbiketurer

http://www.wagrain-kleinarl.at/en/summer/cycling/c...

Hyra en cykel i Wagrain-Kleinarl

http://www.wagrain-kleinarl.at/en/summer/cycling/r...

Generell information

www.bike-holidays.com

Organiserade cykelturer i Österrike

www.radurlaub.com

2015-05-14 13:55.


Kommentarer till blogginlägget

Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.