FunBeat Tipsar

Dags för semester med träning & tävling i alperna i Österrike?

Semestern är ju för många av oss den perfekta tiden på året då man kan  fokusera på träning och även kombinera det med resa och njutning. 

I Österrikes alper finns alla möjligheter till träning utomhus. Hitta en ny led till löpturen, utveckla din träningsteknik på ett camp eller utmana dig på ett av de populära bergsloppen. Helt enkelt en perfekt kombination med träning, tävling och semester!

Föreställ dig att springa i alperna under din sommarsemester eller att tävla med träningsvänner från hela Europa. Under 2015 kommer tre stora tävlingar att ta plats i Lech Zürs, Österrike, orten mitt i alperna med stort fokus på träning och hälsa.

Semester med träning & rekreation

Lech Zürs ligger i västra Österrike, mitt i Alperna på 1 450 ­meters höjd. Ortens namn kommer från ­floden som rinner genom byn. Lech Zürs är framför allt känt som en skidort men har blivit mer och mer bekant som ett återkommande resmål för aktiva sommarturister och ­Europas kändisar. I områdets spektakulära natur finns allt från vandrings-­ och cykelleder, sjöar och glaciärer

Sommar, sol, frisk bergluft & träning

Du vaknar tidigt på morgonen i din lilla alpstuga, ser ut genom fönstret och ser att vädret i alperna är perfekt för en tidig joggingrunda. Tyst och harmoniskt ger du dig ut på joggingrundan, genom den uppvaknande byn Lech och ut på lederna genom bergen. Du springer förbi betande kor och getter och möter några enstaka, lika morgonpiggare joggare.

10 löpsträckor - tre löparcamps

I högalpinområdet kring Lech Zürs finns de bästa förutsättningarna för all sorters löpträning. Här finns flera utmärkta leder till din runda: fyra lätta, två medelsvåra, två tuffa samt ett bergspass och en hinderbana. 

Sabine Reiner

I juli och augusti arrangeras två camps (”Basic” och ”Professional”) där löparprofilen Sabine Reiner är på plats för att hjälpa dig utveckla din trailrunning. 

Det tredje campet som arrangeras av Runners World med personliga tränare ser till att alla löpare utmanar sig och når sina personliga mål.

Tävlingar på hög nivå 

Lech Zürs och regionen Voralberg kommer under 2015 att vara mötesplatsen för den internationella löp- och triathleteliten. 

Under sommaren har du chansen att delta i tre större tävlingar: Lecher halvmaraton, GORE-TEX ® Transalpine Run och Trans Vorarlberg Triathlon.

  •  Lecher halvmaraton, 22 aug: Spännande utmaning för alla löpare som gillar trailrunning. Tävlingssträckan är 21,7 km på en vandringsled genom den vackra alpnaturen, i snitt på 1000 höjdmeter. För alla barn finns det en extra led, där de får testa att springa själva. (gratis!)
  • GORE-TEX ® Transalpine Run, 29 aug – 5 sept: 500 löpare från mer än 30 länder tävlar i åtta olika etapper som är över 260 km långa och med 16 000 höjdmeter. Den 19 aug är Lech Zürs en av etapperna.

  • Trans Voralberg triathlon, 5 sept: Denna prestigefyllda tävling innefattar 1,2 km simning, 12 km löpning och 93 km cykling. Målgången är i Lech am Arlberg.

Klicka här om du vill läsa mer om träning och tävling i Lech Zürs, Österrike.

2015-04-15 11:27.


Kommentarer till blogginlägget


Publiken gillade dina simtag
2015-04-15


Om bloggen

FunBeat Tipsar är vår omvärldskoll på prylar och annat inom träning. Vi tror det kan vara av intresse, annars är det lätt att avfölja.