Per Månsson

Det började ju så bra....

Igår hade vi en underbart vacker vårdag. Solen sken, inte mycket till vind. Jag ville gärna träna lite med kompisarna på ip. Värmde upp med cykling och var sedan med på löpskolningen. Därefter körde jag igång med mer av egen löpskolning, eller sprintteknik. Drog några stegringar, kändes bra. Bestämde mig för några hundringar. Första gick riktigt bra, andra blev mer eller mindre totalstopp. De sista 30m in i mål högg det till i vä knä vid flera tillfällen. Avbröt direkt. Cyklade liten extra runda hemåt för att försöka leda till knät.

Dagen efter: Natten utan smärta. Ingen svullnad. Det är positivt. Smärtan i knät fortsätter dock. Inte ont riktigt som tidigare efter löpträningen. Känns inte stelt direkt utan annan smärta. Vridning är inte bra och att sträcka på benet är vanskligt. Rätt vad det är så hugger det till i vä delen av knät. "Knäppet" fortsätter med samma höga ljud. Lätt halt eftersom jag har svårt att sträcka på benet.

Förvånande nog så spökar även cyklingen. Direkt när jag cyklade till jobbet så gjorde det ont i knät när jag kom i sträckt läge med vä ben. Knäpper även då. Men detta bättrade sig efter 2km och resten kändes bättre och bättre.Hoppas på snabb förbättring nu under dagen.

Växlar stående och sittande position på jobbet.

AKs teori om en fransig och sliten menisk känns högst trolig. Menisken har väl kommit i ett lite annat läge och ska glida rätt igen. Och ju oftare jag böjer på benen ju snabbare tror jag det går över. 

2015-04-10 09:29.


Kommentarer till blogginlägget


Mög!

2015-04-10Håller tummarna för snabb bättring!
2015-04-10:-( !!!!
Din menisk är nog inte att kalla menisk längre är jag rädd....
Vet inte om min teori är hållbar, men håll knät i rörelse. Cykling är nog medicinen nu ändå!
2015-04-10Måste fånga allt positivt nu. Det går liiiite lättare att gå nu under lunchen än i morse.
Fortsatt rörelse är det som gäller, gående eller cyklande.
2015-04-10Ogillar! Hoppas på snabb förbättring så att du åtminstone kan cykla i det fina vårvädret!
2015-04-11Tack Sara! Min lycka idag, det gick utmärkt att cykla :-)
Mitt andningshål nummer 1.
2015-04-11Gör som A-K säger...cykla på och hoppas det släpper!
2015-04-12