Annica Johansson

Jubileum

Hobbyprojektet jag håller på med firar 100 publicerade recept och det firar vi med en tävling. Det är väldigt roligt, och fruktansvärt lärorikt att pyssla med sidan. Jag har lärt mig jättemycket bara genom att börja skriva ner vad jag gör i köket. Det går nästan alltid åt mer än jag tror, det tar alltid längre tid än jag hoppas och det blir alltid fler portioner än det går åt.

Det jag inte blivit bättre på är fotograferingen, jag har tur ibland men det är allt. Man kanske ska gå en fotokurs nån gång, och lära sig grunderna åtminstone?

Eller så struntar jag i det och pysslar med maten, det är det jag tycker är roligast. Om bilderna inte ser ut som i matmagasinen är det inte så konstigt, för vi ska ju äta maten som fotograferas så vi kan inte fuska med hårsprej och allt vad de nu använder för att ge maten mer glans :-)

Det är bara synd att jag inte hinner publicera så många recept som jag skulle vilja, det finns ju så mycket kul att göra! :-)

2015-04-08 09:56.


Kommentarer till blogginlägget


Vilken fantastisk sida du har gjort! Verkligen inspirerande! Sveriges Mästerkock nästa? :-)

Men, hur hinner du med det om dagarna? Det verkar vara en massa jobb med matlagning, fotograferande och skrivande...?

Hoppas att jag får låna en del recept, matglad som jag själv är. :-)
2015-04-08



Tack Sylvia!

I början var det lätt att hinna med, innan sidan publicerats för då kunde jag hamstra recept, bilder och texter så jag har haft ett försprång kan man säga :-)
Men nu börjar jag komma ikapp mig själv, och jag har fler idéer än jag hinner förverkliga så jag har inget bra svar på den frågan, hur jag ska hinna framöver. Jag har skitkul i alla fall, så på något sätt ska jag få till det :D

Låna på så mycket du vill, tjoa gärna om du har idéer på något jag skulle kunna förbättra också. Jag är lika ivrig att lära om som lära nytt :-)

Skulle t ex behöva ett bra recept på vitvinssås (som jag inte alls behärskar) med förslag på vitt vin (som jag inte kan ett skvatt om)... :-)
2015-04-08



Vill man så kan man. :-)

Tänkte bara på att jag imponeras över att du hinner och orkar med även en så fin och läcker hemsida vid sidan av ditt jobb! Jag är helt slut när jag kommer hem från mitt jobb...

Du får lära dig att dricka vin. Då kommer vinsåskunskaperna per automatik. ;)

Tack, dina recept och bilder var oerhört inspirerande! :-)
2015-04-08



Kul sajt för en receptnörd!
2015-04-08



Tack, fast själva det tekniska överlåter jag på min fästman, han är webmaster. Jag är bara redaktören :-)

Hm, jag vet inte ens vart jag ska börja bland vinerna :-)

Hans, du gillar också att botanisera bland recept? :-)
2015-04-08



Vi lagar i princip alltid mat efter nya recept. Förr mest ur kokböcker och MatMagasinet, men nu allt mer via websiter :-)
Och så delar vi på det så vi får stå för menyn varannan dag (utom det att vi äter rester eller snabbmat tisdag och torsdag :-)
2015-04-09



Vilken kul idé! :-)
Det måste ju betyda en massa ny och spännande mat!
2015-04-09



Ja visst! Så om vi ser ett intressant recept i nån tidning eller mail från alltommat eller tasteline så placerar vi ut dom på våra respektive dagar i Google Calendar. Ibland har man ett typiskt "söndagsrecept" då kan det hamna flera månader framåt i tiden.
Sen är det lätt att skriva inköpslistan i appen OurGroceries och köra veckohandling på lördag.
Ett riktigt bra recept sparar man och kan återanvända, men det blir nog först nästa år i så fall :-)
Fast nu när grillsäsongen startat så kör vi ofta på känn utan recept, jag menar en grillad entrecote... kanske inte behövs nåt recept. Fast det kan ju vara nåt med speciella såser eller tillbehör förstås.

2015-04-09



Vilket bra system! Både ekonomiskt och praktiskt dessutom :-)

Ja, man kan ju behöva spännande sorters sallad, grillsåser och andra tillbehör men annars är det ju inte så mycket recept för grillad entrecote precis. Om man inte ska börja laborera med olika sorters marinader förstås, då kan det ju bli en del pyssel :-)

2015-04-09



Precis, man måste ju variera sig lite!
2015-04-09



Vi körde arlas recepsajt väldigt mycket, just för att få lite nya idéer, blir så lätt att man fastnar i det man alltid gör annars; Särskilt deras veckomenyer med snabba recept gick vi mycket på ett tag - fast sedan gör vi ofta egen sås istf att använda kelda ... Men verkligen ett jobb du håller på med!
2015-04-09



Bara man har tillgång till grundrecepten kan man ju variera sig ganska mycket, men fler tips och idéer är ju alltid välkomna. Annars blir det ju lätt samma samma :-)

Ibland ryker jag på en viss ingrediens, t ex kalkon, och försöker lista ut vad man kan göra med den. En hel alltså :-)
Eller en hel lax. Jösses så mycket mat det är på en rejäl fisk! Det är lite spännande att gå den vägen också, skaffa fisken eller fågeln först och sen försöka komma på något - utan att ta till de recept man redan kan! :D

Det tycker jag är spännande, det är det allra roligaste. Fast det är ju det som tar längst tid också, för mig åtminstone som har en ganska fläckvis upplyst matkarta :-)
2015-04-09



Både hos alltommat.se och tasteline.se kan man abonnera på nyhetsbrev med veckomenyer, där hittar man mycket bra tips!
2015-04-09



Jag är oerhört dålig på att följa recept när det gäller vanlig mat, men inspireras gärna av vackra bilder. Tack Annica! :-)

Mitt "sätt" att laga mat är, allt som oftast, att kolla i kyl och frys och fundera - lite som du Annica ang kalkonen och fisken - hm, vad kan det månde bliva av det här? och så blir det nåt "mamma-hitte-på".

Problemet, som kan uppstå, är att ungarna kan be som särskilt den grytan eller den pajen eller den gratängen eller den fisken "som du gjorde en gång" och då blir det klurigt att komma på vad jag hade i rätten DEN gången...å andra sidan blir ju vardagsmaten oerhört varierande. En och annan dikeskörning har det ju blivit med detta sättet att laga mat, men jag blir alltid förlåten. :-)
2015-04-09



hahaha ja det där problemet känner jag igen! :-)
Jag har en känsla av att vissa recept kommer att dyka upp i flera versioner allt eftersom jag gör och gör om dem. :-)
2015-04-09



andreas.asplund@gmail.com
2015-04-25


Arkiv

 2019
 augusti (1)
Känner mig stark
 juni (2)
 maj (3)
 april (3)
 mars (3)
 februari (4)
 januari (2)
 2018
 december (6)
 november (8)
 oktober (5)
 september (3)
 augusti (2)
 juli (5)
 juni (5)
 maj (6)
 april (5)
 mars (7)
 februari (10)
 januari (3)
 2017
 december (6)
 november (1)
 september (4)
 augusti (3)
 juli (2)
 juni (1)
 maj (3)
 mars (2)
 februari (1)
 januari (5)
 2016
 december (5)
 november (3)
 oktober (6)
 september (3)
 augusti (12)
 juli (2)
 juni (7)
 maj (6)
 april (2)
 mars (2)
 februari (3)
 januari (6)
 2015
 december (1)
 november (5)
 oktober (6)
 september (6)
 augusti (6)
 juli (4)
 juni (5)
 maj (3)
 april (13)
 mars (11)
 februari (8)
 januari (7)
 2014
 december (13)
 november (12)
 oktober (4)
 september (7)
 augusti (11)
 juli (8)
 juni (8)
 maj (10)
 april (11)
 mars (13)
 februari (14)
 januari (18)
 2013
 december (11)
 november (14)
 oktober (6)
 september (6)
 augusti (9)
 juli (7)
 juni (9)
 maj (12)
 april (10)
 mars (17)
 februari (16)
 januari (15)
 2012
 december (11)
 november (11)
 oktober (2)
 september (10)
 augusti (8)
 juli (13)
 juni (9)
 maj (9)
 april (11)
 mars (15)
 februari (19)
 januari (12)
 2011
 december (16)
 november (17)
 oktober (18)
 september (14)
 augusti (9)
 juli (14)
 juni (19)
 maj (16)
 april (19)
 mars (24)
 februari (17)
 januari (27)
 2010
 december (22)
 november (20)
 oktober (24)
 september (19)
 augusti (13)
 juli (27)
 juni (11)
 maj (21)
 april (22)
 mars (15)
 februari (15)
 januari (21)
 2009
 december (22)
 november (25)
 oktober (26)
 september (11)
 augusti (27)
 juli (17)
 juni (15)
 maj (21)
 april (18)
 mars (25)
 februari (18)
 januari (23)
 2008
 december (22)
 november (21)
 oktober (21)
 september (24)
 augusti (19)
 juli (12)
 juni (16)
 maj (13)
 april (20)
 mars (14)
 februari (17)
 januari (16)
 2007
 december (21)
 november (15)
 oktober (10)
 september (14)
 augusti (22)
 juli (13)
 juni (18)
 maj (21)
 april (17)
 mars (21)
 februari (10)
 januari (9)
 2006
 december (3)